Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Xbox One krijgt hardwarerevisie in oktober’

Geschreven door
Geplaatst op25 augustus 2015, 9:24 CategorieGaming

Naar verluidt zal Microsoft een nieuwe versie van de Xbox One gaan aankondigen in oktober, mogelijk eentje die iets kleiner is. Een kritiekpunt op het huidige design van de Xbox One is dat die te veel lijkt op een oude videorecorder en te log is.

Gerucht: nieuwe Xbox One-versie op komst

Er doet momenteel een gerucht de ronde dat de Xbox One in oktober een nieuw uiterlijk krijgt. In die maand zou Microsoft namelijk voornemens zijn enkele nieuwe producten te tonen, zoals de Microsoft Surface Pro 4-tablet en nieuwe Lumia-toestellen. Microsoft heeft echter nog niets bekendgemaakt over dit mogelijk evenement, dus alles wat we er tot het moment van de aankondiging over horen, scharen we onder geruchten. Dat geldt dus ook voor de mogelijke hardwarerevisie van de spelcomputer.

De geruchten over wat Microsoft zou willen aanpassen, lopen ontzettend uiteen. Zo is er een verhaal dat Microsoft alsnog de disc drive uit de console wil halen. Aanvankelijk wilde het bedrijf uit Redmond de Xbox One als digital only console afleveren en daarmee een einde willen maken aan tweedehands games en kosten willen besparen op fysieke spellen, maar het internet was het daar niet mee eens. Microsoft trok die plannen terug, maar voor sommige gamers was het al te laat: de PlayStation 4 stond in de pre-order.

Waarschijnlijk zal Microsoft inderdaad met een nieuwe Xbox One-variant op de proppen komen, zoals het bedrijf ook deed met de Xbox 360. De hardwarerevisies kwamen vaak neer op betere hardware en niet zozeer nieuwe functies. Zo werd de 360 energiezuiniger, kleiner en smaller en zorgde Microsoft ervoor dat de Red Ring of Death werd voorkomen. Nu heeft de One dat laatstgenoemde probleem gelukkig niet, maar wij verwachten dat wanneer die revisie er eenmaal is, het geen nieuwe functies, maar wel een kleinere verpakking brengt.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.