Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Xbox One gaat ook oude Xbox-spellen afspelen’

Geschreven door
Geplaatst op20 augustus 2015, 12:47 CategorieGaming

Het is een beetje tussen de regels door lezen op zoek naar dingen die er misschien niet zijn, maar Xbox One wordt wellicht nog functioneler. De mogelijkheid bestaat namelijk dat de spelcomputer ook nog in staat gaat zijn oude Xbox-spellen af te spelen.

Gerucht: Xbox-spellen spelen op Xbox One

De Xbox-baas heeft zich wederom op het sociale netwerk Twitter uitgelaten over de toekomst van de Xbox One, die mogelijk nog wel eens kan inhaken op de geschiedenis van de spelcomputer. De Xbox One krijgt namelijk mogelijk de optie om ook originele Xbox-spellen af te spelen, maken we op uit een tweet van Phil Spencer. Spencer gaf een antwoord op de vraag hoeveel moeite het zou zijn om ook Xbox-spellen op Xbox One te laten werken en het antwoord dat Spencer gaf, geeft eigenlijk iedereen hoop.

Spencer geeft namelijk aan dat Xbox backwards compatibility iets is waar hij zelf in geïnteresseerd is, maar waar hij en zijn team op dit moment nog niet veel mee kunnen. Eerst wil Microsoft de emulatie van Xbox 360 werkende hebben voor iedereen, voordat er verder (of terug) wordt gekeken. Momenteel kunnen enkele gamers al Xbox 360-spellen spelen op hun Xbox One, terwijl de functie gepland staat voor november. Dan kan iedereen aan de slag met titels als Banjo-Kazooie: Nuts & Bolts, Shadow Complex en Geometry Wars.

Het antwoord van Spencer laat eigenlijk teveel aan de verbeelding over, iets waar we ons van bewust zijn. Het kan echter een heel bewust antwoord op een specifieke vraag zijn geweest, zodat Microsoft kan zien hoe het internet op het idee reageert – een strategie die gamebedrijven vaker toepassen, omdat te zien wat de community nou precies wil. Wat ons betreft geldt: hoe uitgebreider een gameconsole is, hoe beter, mits de functies natuurlijk ergens op slaan. En een Xbox-ondersteuning zou ons betreft prima passen bij een Xbox One.

Lees ook: Sony: ‘Geen plannen voor backwards compatibility voor PS4’  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.