Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Xbox Music op iOS ook omgedoopt tot Groove Music

Geschreven door
Geplaatst op4 augustus 2015, 10:03 CategorieStreamingdiensten

Microsoft heeft nu ook de iOS-applicatie van Xbox Music van een nieuwe naam en lading verf voorzien: die app heet nu ook Groove Music. Net zoals op Android, Xbox One en Windows 10, verandert er verder helemaal niets aan de applicatie.

Groove Music is het nieuwe Xbox Music

Microsoft heeft nu ook officieel de iOS-applicatie van Xbox Music voorzien van dezelfde update die we al eerder tegenkwamen op Android, Xbox One en Windows 10-apparaten, waardoor iOS-bezitters ook eindelijk toegang hebben tot Groove Music. Met deze update heeft Microsoft er succesvol voor gezorgd dat het merk Xbox Music volledig uit alle digitale winkels is verdwenen, zodat iedereen in het vervolg dezelfde app op verschillende platformen kan gebruiken. Xbox Music bestaat nu dus officieel niet meer.

Groove Music is nu beschikbaar in de App Store en is te downloaden naar je iPhone en iPad. Mocht je hebben gebruikgemaakt van Xbox Music, dan zal de app automatisch geüpdatet worden naar Groove Music. De groene kleur is ingeruild voor een nieuwe, ietwat aangepaste zwarte layout, die je ook terugvindt op zowel Android als Windows 10. Ook kunnen iOS-bezitters nu officieel gebruikmaken van de gratis OneDrive-integratie, zonder daarvoor te betalen voor de Groove Music Pass, dat 9,99 euro per maand kost.

Wanneer je thuis werkt op een computer met daarop Windows 8, Windows 8.1 of Windows 10, dan is de kans groot dat Microsoft OneDrive, Microsofts cloudopslagdienst, op de achtergrond meedraait, of je hem nou gebruikt of niet. Je kunt er nu voor kiezen al je muziek in de cloud van Microsoft te zetten, in de speciaal daarvoor bestemde map, waardoor je die muziek altijd en overal kunt bereiken – of je Groove Music nu op je iOS-, Android-, Windows 10- of Xbox One-apparaat gebruikt, zonder dat je daarvoor hoeft te betalen.

  • Groove Music
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.