Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Xbox-games streamen naar Windows 10 kan beter

Geschreven door
Geplaatst op14 augustus 2015, 11:32 CategorieGaming

Hoewel Xbox-games streamen naar Windows 10 over het algemeen goed werkt, kan de functie nog iets beter worden ingesteld. Bezoekers voor het Reddit-forum, de website die ook het de startpagina van het internet wordt genoemd, hebben een manier ontdekt hoe dat moet.

Games streamen van Xbox naar Windows 10

We hebben er misschien nog niet genoeg aandacht aan besteed hier op Homecinema Magazine, maar het feit dat je je Xbox One- (en straks ook je Xbox 360-)spellen kunt streamen naar Windows 10-apparaten, is de tofste feature die het besturingssysteem te bieden heeft. Hoewel Microsoft in principe al een goed ervaring aanbiedt met de standaardinstellingen van deze functie, schuilt er toch nog een veel betere manier om je games te streamen op je pc. Dat hebben Reddit-forumbezoekers ontdekt tijdens het uitproberen.

Je kunt namelijk de spellen in een veel betere kwaliteit streamen van je Xbox naar Windows 10. En het verschil tussen de standaardinstelling en de betere verbinding is aanzienlijk. De spellen zien er minder onscherp uit, maar deze verbinding vreet natuurlijk wel meer data dan normaal. De verbinding verbruikt nu tien tot zestien mbps en het kan voorkomen dat je langer moet wachten op het bufferen – en zoals altijd geldt ook hier dat een bedrade connectie veel sterker is dan het lokale Wi-Fi-netwerk bij je thuis, al is dat niet altijd een optie.

Mocht je dit willen doen, wees dan wel gewaarschuwd. Je moet weten wat je precies doet, aangezien je een systeembestand gaat aanpassen. Ook is het zo dat wanneer er iets niet goed gaat, je de Xbox-app opnieuw moet installeren. Je kunt dat bestand aanpassen door naar C:\Users\%USERNAME%\AppData\Local\Packages\Microsoft.XboxApp_######\LocalState te gaan (bij USERNAME je eigen gebruikersnaam invullen en die hekjes staan voor het willekeurige nummer die betrekking hebben op de Xbox-app).

Je opent het bestand met NotePad en zoekt vervolgens IsInternalPreview op. Daar zet je de waarde om naar true en dan zou de verbinding al stukken beter moeten zijn. Doe dit dus alleen wanneer je er zeker van bent dat je een snelle internetverbinding thuis hebt en weet hoe je het bestand moet aanpassen en wat daarvan de gevolgen zijn. Anders raden we je aan het beter bij de standaardinstellingen te houden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.