Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Twitch-streamers mogen niet streamen op YouTube Gaming’

Geschreven door
Geplaatst op31 augustus 2015, 9:35 CategorieGaming

Het schijnt zo te zijn dat Twitch-streamers met een partnercontract niet live mogen streamen op andere platformen, zoals YouTube Gaming. Twitch Partners hebben namelijk een contract moeten tekenen waarin dat staat, maar is er desondanks verwarring ontstaan.

Geen Twitchers op YouTube Gaming?

Sinds de lancering van YouTube Gaming is Twitch een geduchte concurrent rijker. Maar dat is niet de enige concurrent van het live gamestreamingplatform. Twitch is op dit moment nog het grootste platform met betrekking tot live gamestreams en de mensen die dat dagelijks doen, verdienen daar hun geld mee. Die streamers hebben een contract getekend met Twitch om dat geld te kunnen ontvangen en in dat contract staat een zin te lezen waarin staat dat zij exclusief voor Twitch mogen streamen en nergens anders.

De kans is dus groot dat je de zogenoemde Twitch Partners dus niet ziet live streamen op YouTube Gaming of een ander live gamestreamingdienst. En met ‘kans’ bedoelen we dat het ook zomaar wel zou kunnen gebeuren, omdat onduidelijk is hoe streng Twitch op die regel gaat controleren. Er zijn al streamers die wél hebben gestreamd op YouTube Gaming en die hebben nog geen problemen ondervonden met Twitch. Voor sommige Twitch Partners is de regel echter genoeg om eventuele problemen niet op te zoeken.

Want aan het einde van de dag is het hun baan en iedereen die werkt met een contract, weet dat contractbreuk je duur kan komen te staan. Desondanks hebben sommige Twitchers wel een goede reden om over te stappen op YouTube Gaming: daar is hun community veel groter dan op Twitch, omdat de mogelijkheid niet in de laatste uitgebreider zijn dan op het grootste live streamingplatform. Inmiddels zijn er ook streamers die hebben aangegeven dat die exclusiviteitsregel niet terug te vinden is in hun contract.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.