Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Tv-programma’s opnemen op Xbox One vereist externe schijf

Geschreven door
Geplaatst op10 augustus 2015, 9:42 CategorieGaming

Richard Irving, de projectleider van de nieuwe Xbox Dashboard, zegt dat je een externe schijf nodig hebt om tv-programma’s op te nemen op de spelcomputer. De functie mag namelijk het gamen straks niet in de weg zitten.

Harde schijf nodig voor opnemen tv-programma’s op Xbox One

Tijdens de Gamescom, de grootste gamebeurs van Europa in Keulen, volgden twee aankondigingen elkaar in een rap tempo op: Microsoft kondigde namelijk aan dat we vanaf 2016 de Xbox One kunnen gebruiken als een digitale video recorder en free-to-air-programma’s kunnen opnemen. Daarna kondigde Seagate een nieuwe, externe harde schijf aan voor het apparaat (hierboven afgebeeld): eentje van 2TB en die dezelfde groene kleur draagt als het logo van Xbox. Een opvallend gegeven, waarvan nu bekend is waarom dat zo opviel.

De projectleider van de aankomende dashboard-update, Richard Irving, heeft namelijk bekendgemaakt dat je je televisieprogramma’s niet kunt opnemen zonder een externe harde schijf. Je kunt dus geen content opnemen op de interne harde schijf van het apparaat. De reden daarachter is dat Microsoft wil dat het opnemen niet in de weg zou staan van de game-ervaring. Irving zegt er het volgende over.

You need an external hard-drive specifically for DVR because we want to keep the paths optimised between playing games and watching TV.

Dat is ergens logisch, omdat de DVR-functie aanvankelijk gepresenteerd werd als iets dat je game-ervaring niet in de weg zou staan. In theorie zou je dus even snel je game kunnen pauzeren, je opname regelen en weer verder kunnen gamen. Mocht je al een externe harde schijf gekoppeld hebben aan je Xbox One, dan heb je natuurlijk helemaal niets te vrezen, maar je kunt daar waarschijnlijk geen programma’s mee opnemen – die harde schijf is namelijk geoptimaliseerd voor alles met betrekking tot gaming en daar hoort de DVR-functie niet bij.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.