Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Spotify’s privacybeleid zorgt voor ophef op internet

Geschreven door
Geplaatst op24 augustus 2015, 9:19 CategorieStreamingdiensten

Spotify heeft een nieuwe privacybeleid in het leven geroepen, die in korte tijd voor veel ophef op het internet heeft gezorgd. Gelukkig heeft de bestuursvoorzitter, Daniel Ek, op Twitter gereageerd en het beleid verdedigd en uitgelegd.

Spotify’s privacybeleid: #ophef

De muziekstreamingdienst Spotify heeft een nieuw privacybeleid waar dit weekend ophef over is ontstaan. Het gaat met name om één alinea, waarin staat dat Spotify toegang wil tot je foto’s en contacten. Klinkt heel eng, want wat wil een muziekstreamingdienst nou met die informatie?

With your permission, we may collect information stored on your mobile device, such as contacts, photos, or media files. Local law may require that you seek the consent of your contacts to provide their personal information to Spotify, which may use that information for the purposes specified in this Privacy Policy.

Als applicaties toegang willen hebben tot gevoelige informatie, dan moeten ze daar wel een goede reden voor hebben en ons van voorbeelden en context kunnen voorzien. Helaas is dat allemaal niet te vinden in het privacybeleid van de muziekdienst. Het verschil echter tussen dit beleid en de meeste andere privacy policies is dat je dit beleid niet hoeft te accepteren, maar de dienst wel kan gebruiken zoals je gewend bent.

Hoewel de meeste mensen het niet doen, is het toch aan te raden dat je het privacybeleid van Spotify zelf even doorneemt voordat je ermee akkoord gaat. Uit de policy kun je nu opmaken dat Spotify werkt aan nieuwe functies, functies waar Daniel Ek, de bestuursvoorzitter van de dienst, melding van maakt op Twitter. Zo wil Spotify toegang tot je foto’s, zodat je mogelijk je afspeellijsten kunt personaliseren met je eigen materiaal. En toegang tot je contacten, zodat je je vrienden, familie en kennissen gemakkelijker zou kunnen toevoegen.

Voor nu geldt echter dat het bedrijf alle context nog wil toevoegen aan het nieuwe beleid. Verder heeft Spotify officieel nog geen aankondigingen gedaan met betrekking tot de nieuwe functies en mogelijk horen we daar later pas meer over.

Voor meer informatie kun je ook terecht op de nieuwswebsite van Spotify.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.