Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Shazam-nummers gratis te exporteren naar Spotify en Rdio

Geschreven door
Geplaatst op7 augustus 2015, 9:09 CategorieStreamingdiensten

Shazam heeft middels een persbericht bekendgemaakt dat het voortaan mogelijk is gratis nummers te exporteren naar Spotify en Rdio, wanneer je die hebt opgezocht via de Shazam-applicatie op Android of iOS.

Shazam-integratie live voor gratis Spotify- en Rdio-gebruikers

Shazam, een applicatie waarmee je via mobiele apparaten kunt achterhalen welk nummer op dat moment wordt afgespeeld, heeft bekendgemaakt dat het voor gratis gebruikers van Spotify en Rdio mogelijk is voortaan ook die nummers te exporteren naar die muziekstreamingdiensten. Voorheen was deze feature alleen beschikbaar voor de mensen die maandelijks betalen voor één van de twee diensten, waardoor zo’n abonnement net wat meer waarde heeft wanneer je ook dagelijks gebruikmaakt van de Shazam-applicatie.

Wanneer je dus een nummer Shazamt via de app, heb je de mogelijkheid dat te exporteren naar een afspeellijst op Spotify en Rdio. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is je Shazam-account te linken aan Spotify en / of Rdio, waarna de optie vanzelf beschikbaar komt. Shazam heeft tevens aangekondigd dat wanneer mensen zich voor Rdio aanmelden via Shazam, zij 48 uur lang gratis toegang krijgen tot de complete muziekstreamingdienst – daarna kun je ervoor kiezen te ervoor te betalen of niet.

Shazam heeft de laatste tijd een aantal updates gekregen. Zo kreeg de Android-app een integratie met Google Play, werd de iOS-app geoptimaliseerd voor iOS 8 en kondigde de dienst eind vorig jaar de integratie met Spotify aan. Onlangs voegde Shazam nog een soort Connect-functie toe, die we kennen van Apple Music, waarmee het voor Shazamers mogelijk wordt om dichterbij hun favoriete artiesten te komen. Momenteel hebben zich dertig artiesten aangemeld voor Shazam, waaronder Pitbull, Calvin Harris, Maroon 5 en Meghan Trainor.

  • Shazam
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.