Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Seagate maakt harde schijf voor Xbox One en Xbox 360

Geschreven door
Geplaatst op5 augustus 2015, 11:26 CategorieAccessoires

Seagate en Microsoft hebben bekendgemaakt een speciale harde schijf te willen lanceren die werkt met de Xbox One en de Xbox 360. Deze externe harde schijf heeft 2TB aan boord, wat voorlopig genoeg moet zijn voor je verplichte game-installaties.

Externe harde schijf van Seagate voor Xbox

We hebben het er vaker over gehad op Homecinema Magazine: gameconsoles krijgen een te kleine interne harde schijf mee voor al die verplichte game-installaties en dus ben je als gamer al snel verplicht een externe harde schijf te kopen. Microsoft en Sony hebben dit probleem al erkent door een 1TB-model van zowel de Xbox One als PlayStation 4 uit te brengen, maar ook de verdubbeling van de standaard interne opslagruimte gaat het probleem met de alsmaar groter wordende installaties op de langere termijn niet oplossen.

Daarom is het goed om te investeren in een goede, grote externe harde schijf, natuurlijk voor een betaalbare prijs. Seagate, fabrikant van externe harde schijven, wil nu in die markt springen door een speciale Xbox-schijf aan te bieden, die snel en gemakkelijk werkt met zowel Xbox 360 als Xbox One. De harde schijf biedt 2TB aan extra ruimte aan, wat genoeg moet zijn voor zo’n veertig Batmans van deze tijd. Dankzij de groene kleur en het prominente Xbox-logo, zou je bijna nog denken dat het first-party hardware is ook.

De harde schijf zou later dit jaar te koop moeten zijn voor een prijs van ongeveer honderd tot 110 euro. Persoonlijk denk ik dat 2TB op de langere termijn nog steeds niet voldoende is. Zelf heb ik een externe harde schijf van 4TB aan mijn Xbox One hangen; de verhouding van de prijs/opslagruimte was op dat moment het voordeligst. Natuurlijk doe je er goed aan een zo groot mogelijke harde schijf te kopen, maar het moet allemaal niet te veel kosten natuurlijk. Er zijn immers ook 5TB-schijven beschikbaar, die vaak veel duurder zijn.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.