Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

QWERTY-toetsenbord voor Xbox One onderweg

Geschreven door
Geplaatst op5 augustus 2015, 9:33 CategorieGaming

De Xbox One wordt voorzien van een QWERTY-toetsenbord, die je onderaan je controller kunt vastklikken – net zoals op Xbox 360 het geval is. Met het toetsenbord kun je bijvoorbeeld sneller berichten typen of zoekopdrachten uitvoeren.

QWERTY-toetsenbord voor Xbox One

Tijdens de persconferentie van Microsoft op de grootste Europese gamesbeurs, Gamescom, heeft het bedrijf een nieuwe accessoire getoond voor de controller van Xbox One. Het is een QWERTY-toetsenbord, zoals je op de foto’s kunt zien, en eentje die je leven gemakkelijker moet maken wanneer je vaak berichten typt via je console naar je vrienden of zoekopdrachten nog steeds handmatig invult, in plaats van Kinect te gebruiken (die andere belangrijke accessoire, waarvan het bedrijf aangaf nog niet te zijn afgeschreven…).

qwerty-xbox-one-groot

De accessoire heeft een simpele naam waar je hem straks aan kunt herkennen: Xbox One chatpad. Mocht je al een Xbox 360 in huis hebben staan, dan herken je het toetsenbord misschien al, omdat die oudere console precies dezelfde heeft (op enkele knopjes na, dan). Je sluit dit toetsenbord aan de poort onderaan de controller, op de plek waar je ook je headset vastklikt. Je kunt zelfs enkele knoppen zelf instellen, zodat je sneller kunt communiceren met je vrienden. Tevens zijn de knopjes voorzien van lichtjes.

Daarnaast heeft de Xbox One chatpad ook een aansluiting voor je hoofdtelefoon, zodat je die poort niet hoeft te missen wanneer je graag beide tegelijk wil gebruiken. Bovendien zijn er knoppen aanwezig waarmee je de volume van je headset kunt bepalen, want heel erg handig is. Microsoft heeft verder bekendgemaakt dat de chatpad vanaf november verkrijgbaar is en 35 euro gaat kosten. Naast de chatpad, maakt Microsoft ook bekend dat we Windows 10 in november mogen verwachten, evenals de backwards compatibility.  • Delen:

Reacties

  1. danny
    05 augustus, 2015 om 10:23

    is dit n product van microsoft zelf of?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.