Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Planning voor Ultra HD Blu-ray-discs en -spelers op schema

Geschreven door
Geplaatst op8 augustus 2015, 9:30 CategorieBlu-ray

Het lijkt er nog steeds op dat we tegen het einde van dit jaar de eerste Ultra HD Blu-ray-discs en -spelers mogen verwachten. De Blu-ray Disc Association (BDA) heeft namelijk deze week aangekondigd te beginnen met het uitdelen van de eerste licenties en dat wijst op een lancering van de eerste content en hardware voor het najaar.

Begin september vindt in Berlijn IFA 2015 plaats en de kans wordt steeds groter dat we tijdens deze beurs de eerste Ultra HD Blu-ray-hardware gaan zien. Onder meer Panasonic en Samsung hebben al prototype Ultra HD Blu-ray-spelers getoond en de verwachting is dat deze apparaten met kerst in de winkels liggen. Panasonic maakte ook de prijsverwachtingen voor hardware en content bekend. De fabrikant denkt dat de Ultra HD Blu-ray-spelers straks twee tot drie keer duurder worden dan de HD-spelers van nu, maar die prijs zou snel moeten dalen.

Op dit moment kun je vrijwel alleen via streamingdiensten aan 4K Ultra HD-content komen en de kwaliteit hiervan laat soms, door compressie, wat te wensen over. De meeste filmfans wachten dus op de Ultra HD Blu-ray-discs en -spelers. De komst van deze hardware en software moet zorgen voor een snellere adoptie van de hogere resolutie maar het draait niet alleen om het aantal pixels.

Ultra HD Blu-ray-discs moeten naast een hogere resolutie ook ondersteuning gaan bieden voor audiotracks met meer mogelijkheden, waaronder Dolby Atmos en DTS:X, een breder kleurenspectrum, een hogere helderheid in de vorm van HDR en hogere frame rates. Ook wordt de nieuwe techniek Digital Bridge ingebouwd. Daarnaast zijn Ultra HD Blu-ray-spelers ook compatibel met oudere Blu-ray-discs, met films in HD-resolutie. Je hoeft dus niet direct je hele collectie te vernieuwen.

Lees meer over Ultra HD Blu-ray-discs en -spelers.

  • Delen:

Reacties

  1. Wim
    10 augustus, 2015 om 9:04

    Ppff, dan pas…

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.