Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Plannen voor nieuw type afstandsbediening Samsung geschrapt’

Geschreven door
Geplaatst op8 augustus 2015, 11:05 CategorieAccessoires

Samsung werkt volgens diverse berichten al een tijdje aan de ontwikkeling van een nieuw soort afstandsbediening, intern genaamd Perfect Experience of PX. Toch zou de Koreaanse fabrikant niet veel heil zien in een nieuwe vorm van het bedienen van je tv en het project zou daarom geschrapt zijn.

De afstandsbediening zoals we die nu kennen is al jaren hetzelfde, al proberen fabrikanten het een en ander uit met zogenaamde ‘touch remotes’. Ook kun je tegenwoordig nagenoeg elke tv met een app voor je smartphone of tablet bedienen. Maar, je zou zeggen dat de bediening makkelijker en intuïtiever kan. Ook Samsung had die gedachte maar de Koreaanse fabrikant lijkt de plannen voor een nieuw soort afstandsbediening in de ijskast gezet te hebben.

Het project, waarin gewerkt werd aan een nieuw soort afstandsbediening, werd aangestuurd door het team van de mediacentersoftware Boxee, dat twee jaar geleden door Samsung gekocht werd. Het doel was het ontwikkelen van een soort tablet met verschillende mediafuncties, waaronder het bedienen van de tv. Ook zouden streamingdiensten, gidsen en live tv-uitzendingen in het apparaat geïntegreerd worden. Het uiteindelijke model zou vervolgens met tv’s van de Koreaanse fabrikant geleverd moeten worden.

Het plan was om de mediatablet ergens in 2015 te introduceren maar volgens bronnen van Variety heeft Samsung deze plannen geschrapt. De belangrijkste reden hiervoor zou te vinden zijn in de licentiedeals met verschillende contentproviders. Zij zouden namelijk geen content direct via de software van Samsung beschikbaar willen stellen maar via de eigen apps. Of er nog toekomst in de nieuwe afstandsbediening zit is niet duidelijk maar een groot deel van de mensen die aan het project werkten zouden inmiddels ontslagen zijn.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.