Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Phil Spencer: ‘Geen kleinere Xbox One op komst’

Geschreven door
Geplaatst op31 augustus 2015, 10:16 CategorieGaming

Phil Spencer, de man die verantwoordelijk is voor de Xbox-afdeling binnen Microsoft, heeft gezegd dat er geen kleinere console aan komt. Dat liet de beste man weten in een reactie op Twitter, waar hij gevraagd werd naar het bestaan van een Xbox One Mini.

Geen Xbox One Mini (voor nu?)

Eerder deze deed het gerucht de ronde dat Microsoft achter de schermen zou werken aan een nieuwe versie van de Xbox One-spelcomputer en -mediaspeler. Die nieuwe Xbox One zou tijdens een evenement in oktober aangekondigd moeten worden, evenals de Microsoft Surface Pro 4 en twee nieuwe Lumia-handsets. Er waren ook enkele wilde geruchten over dat mogelijke apparaat, waarbij er zelfs geroepen werd dat het bedrijf de disclezer zou verwijderd, met het oog op de toekomst. Ja, dat verhaal hebben we eerder gehoord.

Mooi verhaal of niet, Xbox-baas Phil Spencer heeft nu aangegeven dat Microsoft momenteel geen plannen heeft voor een Xbox One Mini. Dat liet Spencer weten in een reactie op Twitter, waar hem gevraagd werd naar het mogelijke bestaan van de hardwarerevisie. Op de vraag of ‘het Xbox Micro-gerucht waar is’ of niet, schreef Spencer twee simpele woorden: ‘Not real’. Laat dat nog wat aan de verbeelding over? Ja, genoeg en daar kunnen we nog boeken over volschrijven. Maar voor nu geldt dat er géén hardwarerevisie op komst is.

In de toekomst kan dat uiteraard nog veranderen. Op Twitter werd er namelijk expliciet gevraagd of de nieuwe Xbox One in oktober zou worden aangekondigd, wat dus niet het geval is. Maar dat betekent niet dat de spelcomputer in september of op een ander moment kan worden aangekondigd. Een hardwarerevisie lijkt echter onvermijdelijk, omdat spelcomputerbouwers vaker nieuwe modellen op de markt brengen. Zowel Sony, Microsoft als Nintendo hebben allemaal kleinere en zuinigere modellen op de markt gebracht.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.