Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Oled tv’s volgend jaar mogelijk veel goedkoper

Geschreven door
Geplaatst op8 augustus 2015, 11:04 CategorieOled tv's

Hoewel we het al jaren over oled tv’s hebben en het aanbod daadwerkelijk groeit zijn deze modellen voor veel consumenten nog onbetaalbaar. Voor de betere oled tv’s van LG moeten duizenden euro’s neergelegd worden. Maar, volgend jaar zou daar verandering in kunnen komen omdat de productie van oled tv’s goedkoper wordt.

LG is momenteel eigenlijk de enige fabrikant die aandacht besteedt aan de oled-techniek. De Koreaanse fabrikant introduceerde begin dit jaar een uitgebreide line-up oled tv’s en voegde onlangs nog een ‘betaalbaar’ model aan het assortiment toe. Echt betaalbaar kunnen we tv’s van meer dan 2.000 echter nog niet noemen maar mogelijk komt LG volgend jaar met fors goedkopere modellen.

De website Digitimes meldt op basis van bronnen uit de industrie dat LG de productie volgend jaar een stuk goedkoper weet te maken. De Koreaanse fabrikant zou de yield, het aantal succesvol geproduceerde schermen, willen opschroeven naar 80 procent. Dit betekent dat minder panelen weggegooid hoeven worden en de prijs van tv’s dus kan zakken. Onlangs maakte LG al bekend de yield verhoogd te hebben naar 65 procent.

Tot waar de prijs van een oled tv zal zakken is niet duidelijk maar volgens Digitimes zou dit ergens rond de 1.500 euro kunnen uitkomen. Op dit moment liggen er overigens ook oled tv’s van LG in de winkel die 1,5 jaar terug geïntroduceerd werden en inmiddels voor 2.000 euro van eigenaar verwisselen.

Lees meer over oled tv’s en alles dat je over oled moet weten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.