Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Nintendo NX speelt games alleen digitaal af’

Geschreven door
Geplaatst op24 augustus 2015, 11:08 CategorieGaming

Uit een onlangs opgedoken patent is op te maken dat de Nintendo NX straks geen games van een disc leest en alleen digitaal kan afspelen. Uit dat patent is tevens op te maken dat de Nintendo NX daadwerkelijk een console en geen handheld wordt.

Geen discs voor de Nintendo NX?

Er is een nieuw patent opgedoken van Nintendo, waaruit mogelijk op te maken is dat het bedrijf kiest voor een digital only-apparaat met betrekking tot de Nintendo NX. Ook staan er de woorden stationary game apparatus, waardoor we met zekerheid kunnen zeggen dat het hier gaat om een console voor onder de televisie en niet een handheld voor onderweg. De reden dat de geruchtenmolen nu spreekt van een digital only Nintendo NX, is vanwege een uitgebreide alinea die weinig aan de verbeelding overlaat.

The example system is not provided with an optical disc drive for reading out a program and/or data from an optical disc. An example system includes an internal hard disc drive storing a program and/or data, a communication unit transmitting/receiving a program and/or data via a network, and a processor executing a program stored in the hard disc drive to perform game processing.

In het patent is ook geen disclezer te zien, maar is er wel sprake van een harde schijf en de mogelijkheid een externe harde schijf aan te sluiten. Ook is er ruimte voor een memory card (die we op de PS2, GameCube en meer gebruikten), in de vorm van een SD-kaart. Over de Nintendo NX wordt gezegd dat het een hybride console wordt: je kunt zowel thuis als onderweg spelen. Mocht dat inderdaad kloppen, dan zou het geen vreemd idee zijn dat de games enkel digitaal verkrijgbaar zijn, zodat je ze altijd en overal kunt spelen.

Door de vermelding van de memory card zou het ook kunnen zijn dat Nintendo alsnog games zal verkopen vanuit de winkel, maar dan in de vorm zoals nu bijvoorbeeld met de Nintendo 3DS gedaan wordt: op kleine kaartjes. Wellicht introduceert Nintendo een disc drive-loze console op het juiste moment. Toen Microsoft dat deed ten tijde van de Xbox One-aankondiging, was het internet overstuur. Nu lijkt het alsof digitale games een normale gang van zaken aan het worden is. Het is nu wachten op de aankondiging van Nintendo…

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.