Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Nieuwe Apple TV draait op iOS 9, verschijnt in september’

Geschreven door
Geplaatst op18 augustus 2015, 11:06 CategorieMediaspelers

Naar verluidt zal Apple de nieuwe Apple TV op 9 september gaan presenteren en aankondigen dat het apparaat op iOS 9 draait. Uiteraard heeft het bedrijf uit Cupertino hier nog niets over bekendgemaakt en vallen deze nieuwtjes onder de categorie ‘geruchten’.

Gerucht: Apple TV verschijnt in september, draait op iOS 9

Het lijkt een alom geaccepteerd idee dat Apple in september de nieuwe iPhones zal presenteren, maar dat zou niet de enige hardware zijn: de nieuwe Apple TV zou namelijk ook op het podium moeten verschijnen. Volgens een aantal nieuwe geruchten is het zo dat de Apple TV niet alleen volgend maand zal worden gepresenteerd, maar is het ook zo dat de hardware draait op iOS 9, een eigen App Store en nieuwe afstandbediening krijgt en wordt voorzien van meer interne opslagruimte voor dedicated applicaties.

Die applicaties zouden dan door meer ontwikkelaars gemaakt kunnen worden, omdat Apple tevens voornemens zou zijn een SDK (software development kit) te lanceren voor het apparaat, waarmee de developers dus in staat zijn software te schrijven. Eerder was er sprake van het gerucht dat Apple Apple TV in juni zou aankondigen, maar nu blijkt dat het bedrijf mogelijk meer tijd nodig zou hebben gehad om iOS 9 te optimaliseren voor de mediabox, zodat ook andere software developers ermee aan de haal konden.

Over de Apple TV circuleren op dit moment nog meer geruchten, die we hieronder op een rij hebben gezet.

  • De afstandbediening van Apple TV zou een ingebouwde microfoon krijgen en Siri gaan ondersteunen voor de stemcommando’s;
  • Het design van het apparaat zou stukken dunner moeten worden;
  • Er zou ook een speaker aanwezig zijn in die afstandsbediening;
  • Apple TV zou ook Proactive, een functie van iOS 9, gaan ondersteunen en dus apps, films, series, muziek en games gaan aanbieden op basis van als belangrijke geachte context;
  • En uiteraard zou de Apple TV worden voorzien van veel betere hardware, zoals een snellere processor, et cetera.
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.