Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Nieuwe Apple TV-afstandsbediening lijkt op Wii Remote’

Geschreven door
Geplaatst op31 augustus 2015, 9:53 CategorieGaming

Naar verluidt zal de volgende afstandsbediening voor de Apple TV sterk gaan lijken op de Wii Remote van de Wii-spelcomputer van Nintendo. De nieuwe mediaspeler van Apple zou namelijk nog wel eens een grote speler op de casual gamesmarkt kunnen worden.

Krijgt de Apple TV zijn eigen Wii Remote?

Er wordt al maanden gespeculeerd over het bestaan van een nieuwe Apple TV-mediaspeler en met elk evenement dat Apple organiseert, draait de geruchtmolen op volle toeren. Eerder werd er al gezegd dat de nieuwe afstandsbediening een ingebouwde microfoon en een touchpad zou krijgen, maar nu zijn er ook berichten naar buiten gebracht over bewegingsgevoelige techniek die in de afstandsbediening zou zitten. De nieuwe Apple TV-afstandsbediening zou dus ook moeten gaan lijken op de Wii Remote van Nintendo.

De Wii Remote heeft echter een sensorbalk (of twee kaarsen naast de tv) nodig om te werken; onduidelijk is of de nieuwe afstandsbediening dit ook nodig heeft. Het idee achter dit gerucht is dat Apple met de Apple TV wil inhaken op de nog altijd populaire casual gamesmarkt. Eerdere geruchten hadden het al over de mogelijkheid dat Apple een gloednieuwe App Store voor de mediaspeler wil openen, met apps die speciaal zijn gemaakt voor Apple TV. En dit nieuwe gerucht maakt van het verhaal een simpele optelsom.

Mocht het inderdaad kloppen dat Apple van de Apple TV een goedkope Wii wil maken (al zijn die spelcomputers op dit moment echt niet meer duur), dan moet de hardware onder de motorkap flink verbeterd worden. Er wordt gezegd dat er een A8-chip wordt geïnstalleerd, eentje die zich niet hoeft laten tegenhouden door de batterij, zoals op een iPhone en dus veel krachtiger kan zijn. Op 9 september is het volgende evenement dat Apple organiseert, dus over ongeveer anderhalve week zien we wat Apple voor ons in petto heeft.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.