Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Netflix verhoogt prijs van Standaard-abonnement

Geschreven door
Geplaatst op18 augustus 2015, 10:30 CategorieStreamingdiensten

Netflix heeft een mail naar zijn abonnees gestuurd met daarin de boodschap dat het Standaard-abonnement één euro per maand duurder wordt. De prijzen van het Basic- en Premium-abonnement blijven vooralsnog ongewijzigd in Nederland en België.

Standaard-abonnement Netflix stijgt met één euro

De videostreamingdienst Netflix laat in een mail naar zijn abonnees weten dat de prijs voor het Standaard-maandabonnement met één euro omhoog gaat. Het Standaard-abonnement van Netflix is één van de drie mogelijke opties wanneer je je aanmeldt voor de dienst en stelt je in staat programma’s in full hd te bekijken, op twee schermen tegelijk. Gebruikers van het eerste uur betalen daar nu nog 7,99 euro voor, net zo veel als het Basic-abonnement, maar uiteindelijk moeten ook trouwe kijkers 9,99 euro gaan betalen.

Die rekensom klopt niet, ware het niet dat Netflix eerder al een prijswijziging had doorgevoerd aan het Standaard-abonnement, die nu eigenlijk voor nieuwe abonnees 8,99 euro per maand kost. Dat betekent dat de kijkers vanaf het eerste uur al een euro per maand minder betaalden dan de nieuwe abonnees, wat in het land der abonnementen helemaal geen vreemde situatie is. Tegelijkertijd geeft Netflix aan dat de prijs voor bestaande abonnees het komende jaar, tot en met mei 2016 ongewijzigd blijft – dus je betaalt nog de oude prijs.

Dit is de tekst uit de mail:

Om goede films en series, zoals Orange Is the New Black en House of Cards, te kunnen blijven aanbieden, gaat Netflix de prijs voor nieuwe leden voor het 2 schermen tegelijk-abonnement verhogen van € 8,99 naar € 9,99. Omdat je al lid bent van Netflix, blijft jouw huidige prijs geldig en we garanderen dat we deze tot mei 2016 niet zullen wijzigen.

Wat vanochtend al voor veel verwarring elders op internet heeft gezorgd, is de regel helemaal onderaan de mail.

De prijs van je huidige abonnement blijft voor jou dezelfde zolang je lid blijft.

De bovenstaande zin kun je op verschillende manieren interpreteren, maar wij interpreteren hem als volgt: zolang je niet je abonnement opzegt, blijft de prijs gelijk zoals hij nu is. Anders moet je direct de prijs van 9,99 euro gaan betalen wanneer je het abonnement opzegt en weer afsluit.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.