Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Muziekstreamingdienst Baboom gelanceerd

Geschreven door
Geplaatst op18 augustus 2015, 9:32 CategorieStreamingdiensten

Er is een nieuwe speler op de markt voor muziekstreamingdiensten: Baboom. Officieel stond Kom Dotcom aan het hoofd van dit project, maar eind vorig jaar legde hij zijn functie neer. De muziekstreamingdienst is gratis te gebruiken.

Baboom: gratis muziekstreamingdienst op web en mobile

Vorig jaar kreeg het internet al even een sneak peak van de toe nog niet gelanceerd muziekstreamingdienst Baboom, maar deze week is de service dan eindelijk gelanceerd op het web, Android en iOS. Baboom moet het gaan opnemen tegen grootmachten als Spotify en Apple Music en is voor iedereen beschikbaar. Baboom nodigt iedereen uit om de dienst eens een kans te geven en te beginnen met het maken van een collectie van nummers, die zowel gratis verkrijgbaar zijn of per stuk gekocht kunnen worden.

baboom-1

Je kunt ook een gratis account aanmaken en alle nummers beluisteren die je maar wil. Je kunt tot honderd nummers opslaan in één collectie (afspeellijst) en je muziek onderweg meenemen, maar krijgt wel tussendoor advertenties te horen. Betaal je 9,99 dollar per maand, dan krijg je alles ongelimiteerd en zonder reclame. Opvallend aan Baboom is niet zozeer wat het kan of aanbiedt, maar hoe het met de artiesten omgaat: artiesten die zijn vertegenwoordigd op Baboom krijgen negentig procent van de omzet die gemaakt is met hun muziek.

Daarnaast is het als gebruiker mogelijk om het nieuws rondom je favoriete artiesten in de gaten te houden en op de hoogte te blijven van de evenementen die betrekking hebben op je artiesten. Kim Dotcom, de bekende internet entrepreneur, maakte zijn plannen voor deze dienst al in 2011 bekend en wilde die in 2013 en later 2014 al lanceren, maar kwam erachter dat hij degene was die het project tegenhield. Daarom legde hij zijn werkzaamheden neer zodat iemand anders die kon doen en voila, Baboom werd gelanceerd.

  • Baboom
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.