Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Marantz lanceert SR6010 en SR7010 av-receivers

Geschreven door
Geplaatst op31 augustus 2015, 13:04 CategorieReceivers

Marantz heeft vandaag drie nieuwe netwerk-av-receivers met WiFi en Bluetooth gepresenteerd, waarmee de home-theatreserie voor 2015 van het bedrijf compleet is. Eerder lanceerde Marantz de SR5010 en twee slimline av-receivers, en vandaag is het de beurt aan de SR6010, SR7010 en AV7702mkII.

De SR7010 en SR6010 netwerk-av-receivers onderscheiden zich volgens Marantz door de home-theatre- en stereogeluidsprestaties, gecombineerd met de nieuwste audio- en videoverwerkingstechnologie, draadloze connectiviteit en gebruiksgemak. De vernieuwde AV7702mkII av-voorversterker biedt daarnaast het nieuwste van het nieuwste op het gebied van aansluitopties, flexibiliteit en uitbreidingsmogelijkheden.

Marantz SR6010

De SR6010 levert een vermogen van 185 W per kanaal en beschikt over hoogwaardige audiocomponenten. Alle signalen worden via Marantz’ eigen HDAM’s in Current Feedback-topologie verwerkt voordat ze de speakers bereiken. Marantz’ HDAM-technologie (Hyper Dynamic Amplifier Module), te vinden in de componenten van de referentieserie van Marantz, moet, in vergelijking met conventionele Op Amp-IC’s, superieure breedbandprestaties met weinig ruis in een volledig losstaande configuratie leveren. HDAM-technologie biedt een hoge verwerkingssnelheid (slew rate) voor echte breedbandrespons en een maximaal dynamisch bereik. De SR6010 is reeds toegerust met een Dolby Atmos-decoder en Dolby Surround-upmixer, waarmee via hoge of in het plafond ingebouwde speakers of via omhoog gerichte speakers met Dolby Atmos-ondersteuning (tot 5.1.4- of 7.1.2-configuratie met een extra versterker dankzij de 9-kanaals verwerkingsvermogen) een meerdimensionaal geluid kan worden geleverd. Bovendien is deze receiver geschikt voor een DTS:X- en DTS Neural:X-upmixer waarmee, ongeacht het aantal aangesloten speakers, een geluidsveld rondom de luisteraar gecreëerd kan worden.

Marantz-SR6010

De in de SR6010 gebouwde WiFi- en Bluetooth-functies geven toegang tot een vrijwel onbeperkt aantal muziekbronnen, waaronder internetradio, Spotify Connect en AirPlay. De SR6010 speelt via de netwerk-streamingstandaard DLNA muziekbestanden af die op een pc of extern opslagapparaat zijn opgeslagen. Vrijwel ieder bestand kan worden afgespeeld, met inbegrip van hoge-resolutie FLAC HD-, ALAC-, WAV192/24-bestanden, en ook DSD-bestanden. Andere aansluitopties zijn een digitale iPod-compatibele USB-ingang op het voorpaneel, een speciale Phono-ingang (MM) en een groot aantal analoge en digitale audio-ingangen. Dankzij het 9.2-kanaals verwerkingsvermogen van de av-receiver en de 13.2-kanaals pre-outcomponent kan het apparaat gebruikt worden als volwaardig home-entertainmentsysteem. Het kan ook muziek verspreiden naar drie zones.

De videocomponent ondersteunt 4k Ultra HD hogeresolutie-video van de volgende generatie, evenals de nieuwste HDMI 2.0a-specificatie, waaronder 4k 50/60 Hz passthrough en HDCP 2.2-compatibiliteit, vereist voor 4k kopieerbeveiligde content. De receiver is bovendien uitgerust met HDR (High Dynamic Range) en Wide Gamut-kleuren, belangrijke onderdelen van de BT.2020 4k Ultra HD-videospecificatie. Alle acht HDMI-ingangen, waarvan er een op het voorpaneel geplaatst is, en de twee HDMI-uitgangen ondersteunen HDCP 2.2. Installeren is mogelijk dankzij de GUI installatiehulp en de Audyssey MultEQ-ruimtemeting. Met een Remote App van Marantz voor iOS en Android kan de receiver bediend worden. De SR6010 is tevens uitgerust met een ECO-modus waarmee automatisch, zonder afbreuk te doen aan de algehele prestaties, een flinke energiebesparing kan worden gerealiseerd.

Marantz SR7010

De topper van de serie AV-receivers van dit jaar is de SR7010, met nog meer functies. Deze overtreft de SR6010, met een 9-kanaals versterker die een vermogen levert van 200 W per kanaal. Dit apparaat heeft een 11.2-kanaals verwerkingsvermogen, waardoor home-theatreliefhebbers zelfs een Dolby Atmos-opstelling van tot 7.1.4 of 9.1.2 speakers (extra versterker vereist) en DTS:X tot 11 kanalen kunnen realiseren. Interessant is dat de SR7010 kan worden geüpgraded om Auro-3D en Auromatic upmixer te ondersteunen (tot 10.1 kanalen met extra versterker; tegen betaling), zodat de 3D-geluidsopties van dit moment worden gecompleteerd. Ook komt de receiver een 32-bits SHARC DSP en hoogwaardige 192 kHz/32-bits digitaal-analoogomzetters.

Marantz-SR7010-1

Marantz AV7702mkII

Het nieuwe model AV7702mkII (merk 2) is gebaseerd op de AV7702 van afgelopen jaar en voldoet aan de nieuwste audio- en videostandaarden. Hij wordt geleverd met dezelfde functieset als de SR7010, maar dan zonder het eindversterkergedeelte. Daardoor komt de geluidscomponent nog beter uit de verf voordat het signaal wordt doorgestuurd naar de 11.2-kanaals XLS of de 13.2-kanaals RCA pre-outs en naar een externe eindversterker. Een verbeterde speciale voorversterkerprintplaat met HDAM en een netaansluiting voor de voorversterker met ELNA-condensatoren van audiofiele kwaliteit moeten zorgen voor een bijzondere weergave van geluid met een hoge resolutie. De extra afscheiding per voorversterkergedeelte beperkt de interferentie tot een minimum.

Marantz-AV7702mkII

Prijzen en beschikbaarheid SR7010, SR6010 en AV7702mkII

De SR7010 en SR6010 zijn vanaf oktober verkrijgbaar in het zwart en zilver-goud. De SR7010 zal verkrijgbaar zijn voor een consumentenadviesprijs van 1699 euro en de SR6010 zal beschikbaar zijn voor een consumentenadviesprijs van 1199 euro. De AV7702mkII is vanaf oktober verkrijgbaar in een zwarte afwerking, voor een consumentenadviesprijs van 1999 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.