Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Marantz lanceert PM-14S1 en SA-14S1 Special Editions

Geschreven door
Geplaatst op20 augustus 2015, 13:17 CategorieReceivers

Marantz heeft deze week twee nieuwe producten in het premiumsegment aangekondigd, geïnspireerd door Brand Ambassador Ken Ishiwata. Nu het gebruik van geluidsformaten met een hoge resolutie steeds verder toeneemt, introduceert Marantz een hoogwaardige geïntegreerde speler- en versterkeropstelling die is afgestemd op ongecomprimeerde media met een hoge resolutie.

Marantz PM-14S1 en SA-14S1

Zodra je kennismaakt met de nieuwe SA-14S1 SE Premium Super Audio CD-speler en de nieuwe PM-14S1 SE Premium geïntegreerde stereoversterker, weet je volgens Marantz dat je te maken hebt met hoge, en toch subtiele kwaliteit. De 5 mm dikke massieve aluminium bovenplaten zijn gegarandeerd trillingsvrij. Hetzelfde geldt voor de massieve aluminium poten.

Marantz-PM-14S1 en SA-14S1-2

De PM-14S1 SE heeft dezelfde groot-formaat condensatoren als de oorspronkelijke KI Pearl geïntegreerde versterker, die de werking van de extra grote toroïdetransformator optimaliseert. Streng geselecteerde componenten, speciale kortsluit-pluggen, mechanische verbeteringen en een hele reeks aan niet-gepubliceerde wijzigingen moeten volgens de fabrikant zorgen voor een optimale klankbalans over een breed klankveld.

De PM-14S1 Special Edition is een versterker met geïntegreerde HDAM’s die door Marantz zelf zijn ontwikkeld, en een efficiënt elektrisch signaalpad. De signalen van het vinyl worden door de MM/MC-phono equalizer met Constant Current Feedback-technologie verwerkt. Deze technologie combineert RIAA-correctie in de NF- en CR-lus, maar met constante NF (negatieve feedback) over de volle bandbreedte. Deze constructie staat garant voor een gelijkmatige, dynamische frequentiekarakteristiek met lage ruisfactor voor alle signalen over het gehele frequentiebereik. De finishing touch zijn de massief koperen luidsprekeraansluitingen.

Marantz-PM-14S1 en SA-14S1-1

De SA-14S1 Special Edition is het Marantz-schijfmechanisme voor superieure cd- en SACD-geluidskwaliteit. Het meest opmerkelijke pluspunt is de DAC-modus die qua functionaliteit vrijwel identiek is aan de eens met een EISA Award bekroonde NA-11S1. Het apparaat is uitgerust met optische en digitale coax-ingangen en USB-B voor rechtstreekse aansluiting op een pc. Dit houdt in dat directe HD-audiostreaming vanaf de computer mogelijk is, voor gebruik van de hoogwaardige DAC (digitaal analoogconverter) en audio-uitgangsfase met HDAM-SA2-modules. De speler kan fungeren als geluidskaart voor een pc. De USB-B-poort werkt in asynchrone modus en levert niet alleen ondersteuning voor 192 kHz/24-bit, maar ook voor de Super Audio CD-indeling DSD bij 2,8 MHz en 5,6 MHz. Ook heeft het apparaat een USB-ingang aan de voorzijde voor het afspelen van bestanden in MP3-, WAV- en AAC-indeling, en natuurlijk ook muziek vanaf een iPod of iPhone.

Prijzen en beschikbaarheid

De PM-14S1 en SA-14S1 zullen vanaf eind augustus in zwart en champagne leverbaar zijn bij bevoegde Marantz-dealers. De PM-14S1 Special Edition zal verkrijgbaar zijn voor een consumentenadviesprijs van 2499 euro en de SA-14S1 Special Edition zal beschikbaar zijn voor een consumentenadviesprijs van 2499 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.