Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG lanceert eerste gebogen soundbar voor curved tv’s

Geschreven door
Geplaatst op13 augustus 2015, 11:44 CategorieLuidsprekers

LG en Samsung zijn twee fabrikanten die vol inzetten op tv’s met een gebogen scherm en als je dan voor een tv met een gebogen scherm kiest dan wil je daar ook passende randapparatuur bij. Samsung introduceerde daarom 1,5 jaar geleden zijn eerste gebogen soundbar, perfect passend bij de tv’s. Het is wat laat maar inmiddels heeft ook LG zijn eerste gebogen speaker uitgebracht.

LG heeft deze week de HS8 soundbar met gebogen design officieel gepresenteerd. De speaker heeft een vermogen van 360 Watt, voortkomend uit 4.1 kanalen en kan draadloos verbinding maken met LG’s Music Flow multiroom-systeem of Google Cast. Het belangrijkste is echter het design, waardoor de speaker perfect onder een van de gebogen tv’s van de Koreaanse fabrikant past. Maar, je hoeft de speaker niet per se onder je tv te leggen; hij is ook aan de muur te monteren.

LG-HS8-2

Het gebogen design van de soundbar heeft volgens LG nog een extra voordeel. Zo is hierdoor de ‘sweetspot’, de plek waar je het beste naar audio kunt luisteren, vergroot. De speaker komt met een eigen afstandsbediening, kan middels een app bediend worden en biedt de mogelijkheid om zich te laten bedienen door de afstandsbediening van je tv. Mocht het streamen via WiFi niet tot de mogelijkheden behoren kun je ook Bluetooth inzetten om audio van je smartphone of laptop via de speaker weer te geven.

De LG HS8 soundbar wordt deze week nog in Europa verwacht voor een prijs van 649 euro. Bekijk ook de complete LG 2015 lcd led tv line-up.



  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.