Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG kondigt 4K Ultra HD oled tv’s met flatscreen en HDR aan

Geschreven door
Geplaatst op26 augustus 2015, 10:27 CategorieOled tv's

IFA 2015 moet volgende week van start gaan maar LG laat vandaag al weten wat we van het bedrijf kunnen verwachten. De Koreaanse fabrikant gaat zoals verwacht de oled tv line-up wederom uitbreiden en zet hiermee vol in op de techniek. Zo krijgen we onder meer de eerste flatscreen 4K oled tv’s met ondersteuning voor High Dynamic Range.

LG zal tijdens IFA 2015 een aantal nieuwe oled tv’s introduceren, waarvan we er een aantal begin dit jaar al terugzagen in de 2015 oled tv line-up van LG. Twee van deze modellen zijn de 65EF950V en de 55EF950V. Deze oled tv’s beschikken over een flatscreen display en komen met de hoge 4K Ultra HD-resolutie. Ook zijn de tv’s voorzien van ondersteuning voor High Dynamic Range en draaien ze op webOS 2.0-software. Het gaat om een 55-inch en een 65-inch model waarvan de prijzen nog niet bekend zijn.

Daarnaast komt LG met de 55EG910V en 55EG920V. Het goedkoopste model is de 55EG910V. Deze oled tv is voorzien van een 55-inch paneel met een full hd-resolutie. Daarbij is het scherm gebogen en wordt het nieuwe webOS 2.0 meegeleverd. Dit model krijgt waarschijnlijk een prijs van 2.299 euro mee.

De 55EG920V is met een waarschijnlijke prijs van 4.199 euro een stuk duurder maar voor dit geld krijg je wel een oled tv met de 4K Ultra HD-resolutie en HDR-ondersteuning. Ook dit model beschikt over een gebogen scherm en wordt voorzien van webOS 2.0-software. Vanzelfsprekend is HEVC-decoding op beide modellen aanwezig om 4K-materiaal van bijvoorbeeld Netflix te streamen, en ook wordt de Magic Remote afstandsbediening meegeleverd.

In Nederland introduceert LG overigens deze maand de EG960V-serie, bestaande uit een 55-inch en een 65-inch model die beschikken over een gebogen scherm en de hoge 4K-resolutie. HDR-ondersteuning is bij deze tv’s nog niet aanwezig.

  • Delen:

Reacties

  1. Peter
    27 augustus, 2015 om 0:26

    Mooi, hoop dat dit het begin van het einde is van de curved tv. Zie daar echt het nut niet van in.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.