Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Het gaat nog steeds niet goed met Tidal

Geschreven door
Geplaatst op3 augustus 2015, 10:08 CategorieStreamingdiensten

Het gaat op dit moment ontzettend slechts met de muziekstreamingdienst Tidal. Zo slecht zelfs dat Jay Z zou willen weg stappen van de dienst. Dat is althans volgens de laatste geruchten, gebaseerd op negatieve cijfers over Tidal.

Tidal heeft het zwaar, Jay Z zou willen opstappen

Als we zouden claimen dat de muziekstreamingdienst van Jay Z en zijn vrienden slecht is, dan zouden we geen rekening houden met het feit dat de muziekstreamingdienst audio in hoge kwaliteit aanbiedt en dat is zeker altijd iets om in het achterhoofd te houden. Wat we wel zouden kunnen stellen is dat Tidal zijn missie verkeerd heeft aangepakt, door hetzelfde als elders aan te bieden, mensen daar extra voor laten betalen (wanneer je dus voor de hoge kwaliteit gaat) en rijke artiesten naar voren te schuiven als vertegenwoordigers.

Nee, dat idee is niet aangeslagen bij de consument, die vooral een muziekstreamingdienst kiest op basis van de muziek en niet op basis van wat artiesten betaald krijgen, hoewel dat natuurlijk wel goed geregeld zou moeten zijn. Met Tidal gaat het slecht, al sinds de lancering: er zijn bestuursleden opgestapt en ontslagen, de muziekstreamingdienst krijgt constant negatieve pr te verduren en qua exclusieve concerten voelt het ook nog wat mager aan. Oh en dan heb je nog het gerucht dat Jay Z, de eigenaar, zou willen opstappen.

Tel daarbij op dat Tidal momenteel op plaats 99 van de top honderd muziekapplicaties staat en niet eens meer terug te vinden is in de top 1500 applicaties over het algemeen. Daarnaast hangt er ook nog een gigantische rechtszaak boven het hoofd van de dienst, die het bedrijf mogelijk vijftig miljoen dollar zou moeten kosten en je begrijpt dat het allemaal niet zo loopt zoals Jay Z in gedachte had, toen de rapper en zakenman Tidal had gekocht. Op dit moment kunnen we alleen nog maar afwachten wat de toekomst ons brengt.

  • Delen:

Reacties

  1. Fabian
    09 augustus, 2015 om 19:51

    Prijzen zijn absurd, er zijn te véél alternatieven. Vind het niet erg dat ze falen. Staan ze ook eindelijk eens weer een keer met beide benen op de grond.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.