Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Gratis versie van Spotify staat onder druk’

Geschreven door
Geplaatst op11 augustus 2015, 10:38 CategorieStreamingdiensten

Volgens een nieuw gerucht hebben platenmaatschappijen Spotify onder druk gezet af te stappen van het gratis luistermodel van de dienst. De platenlabels zouden in elk geval willen zien dat Spotify zich richt op meer Premium-diensten en muziek afschermt.

Gerucht: Spotify staat onder druk door platenlabels

Op dit moment heb je op Spotify een handvol nummers en album die zijn afgeschermd voor de gratis gebruiker, die dus alleen bereikbaar zijn wanneer je maandelijks voor de muziekstreamingdienst betaalt. Onduidelijk is nog of dit tijdelijk of voor altijd is; de geruchten laten in elk geval weten dat Spotify onder druk staat door platenmaatschappijen, die graag zouden zien dat Spotify zich meer zou richten op Premium-diensten. Dat zou ook kunnen inhouden dat je een bepaald album slechts enkele keren kunt beluisteren.

Daarna zou zo’n album alleen beschikbaar zijn wanneer je voor de dienst betaalt. Er wordt momenteel gesproken over meerdere ideeën om mensen aan het betalen te krijgen. Het gaat zelfs zo ver dat Spotify voornemens zou zijn begin 2016 de veranderingen door te willen voeren – dit geeft het bedrijf niet alleen de tijd nieuwe deals te sluiten met labels, maar ook om alle apps te kunnen updaten. Vooral Sony, Universal en Warner Bros. zouden Spotify momenteel onder druk zetten, vanwege licentieverleningen op 1 oktober.

Vooral Sony en Universal hebben zich in het verleden al uitgesproken over muziekstreamingdiensten die opereren met een advertentiemodel: het zou de muziek devalueren en niet genoeg inkomsten genereren. Spotify heeft eveneens in het verleden aangegeven het idee een restrictie te plaatsen op content ‘te haten’, maar het bedrijf zou in principe wel in zo’n positie geduwd kunnen worden door de platenlabels en rechthebbenden, die het uiteindelijk niet alleen voor het zeggen hebben, maar tegenwoordig ook ruim de keuze hebben.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.