Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Google geeft Creator Preview van live gamestream-app vrij

Geschreven door
Geplaatst op7 augustus 2015, 9:22 CategorieGaming

Google heeft officieel YouTube Gaming Android-applicatie vrijgegeven, al is die momenteel nog in Creator Preview-vorm (een soort bèta). Deze applicatie kan al wel de meeste dingen die het bedrijf heeft aangekondigd.

YouTube Gaming: Youtubes poging tot Twitch

Eerder dit jaar onthulde Google het idee voor een eigen live gamestreamdienst, genaamd YouTube Gaming. Het doel van deze dienst is om het op te nemen tegen Twitch, dat tegenwoordig eigendom is van Amazon. Deze week heeft Google de eerste app voor de nieuwe videostreamingdienst vrijgegeven en wel voor Android, hetzij in bètafase. Gelukkig kunnen we met deze bèta, genaamd Creator Preview, wel alvast zien wat de app in petto heeft en ons straks allemaal kan laten zien na de officiële lancering.

Met YouTube Gaming is het voor gameliefhebbers mogelijk video’s en live streams te bekijken van meer dan 25.000 videogames. Tijdens die live streams is het voor kijkers mogelijk met andere kijkers te chatten en reviews te bekijken van populaire spellen. Daarnaast zal YouTube Gaming video’s gaan baseren op de games waarin een kijker interesse heeft getoond. Qua interface heb je de keuze uit een specifieke game, uitgever of gamer (streamer), gekoppeld aan alle video’s die van belang zijn voor de gekozen weergave.

Er komen ook categorieën voor recensies, let’s plays en eSports. Video’s met recensies leggen de game onder de loep voor een beoordeling van het product, terwijl video’s met let’s plays laten zien hoe het spel is, hoe de gamer daarop reageert of gewoon een vorm van entertainment is waar je kijkt naar een tof spel, terwijl gamers daaroverheen kletsen. YouTube Gaming zal ook grote evenementen ondertussen, zoals de E3 en Gamescom. De app is nog niet te vinden in Google Play, maar al wel via de downloadwebsite APK Mirror.

Mocht de app in Google Play staan, dan is-ie via de onderstaande link te bereiken.

  • YouTube Gaming
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.