Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Game of Thrones krijgt een achtste seizoen

Geschreven door
Geplaatst op3 augustus 2015, 10:32 CategorieStreamingdiensten

Het hoofd van de programmering bij HBO heeft aangegeven dat de populaire televisieserie Game of Thrones een achtste seizoen zal krijgen. Ook geeft hij aan dat hij het ook geen probleem zou vinden als de serie zonder einde in zicht zou door blijven gaan.

HBO: acht seizoen voor Game of Thrones, mag ook meer

De populairste serie van de videostreamingdienst HBO krijgt nu al één seizoen meer dan aanvankelijk verwacht werd, namelijk een achtste. Dat heeft het hoofd van programmering bij HBO, Michael Lombardo, bekendgemaakt tijdens een presentatie bij de Television Critics Association. Dat betekent dus dat seriemakers David Benioff en Dan Weiss meer afleveringen mogen maken dan zeventig. Lombardo geeft aan dat er nooit sprake was van ‘zeven seizoenen en dan klaar’ – maar hoeveel seizoen krijgt Game of Thrones dan?

Sowieso dus nog eentje na het zevende seizoen, maar uit gesprekken met Benioff en Weiss blijkt dat de makers denken dat er misschien nog wel een negende seizoen achteraan kan worden geplakt. Het is echter niet opvallend dat HBO de makers van Game of Thrones in principe ongelimiteerd verder laat werken aan de televisieserie, die één van de meest populaire is van dit moment. Zolang het online genoeg gesprekken oplevert, de kwaliteit van het drama hooghoudt en de productiekosten betaalbaar blijven, is er geen reden om te stoppen.

Benioff en Weiss hebben in een ander interview aangegeven dat het oorspronkelijke plan wel degelijk met zeven seizoen te maken had, maar, zo geven de makers aan, de afgelopen maanden hebben ze wel wat beweegruimte gemaakt om die zeven jaar te overstijgen. Dat betekent echter niet dat Game of Thrones voor altijd door blijft gaan, zo geven Benioff en Weiss ook aan: het moet namelijk niet te koste gaan van de kwaliteit. Sommige series stoppen dan ook precies op het goede moment; Breaking Bad is misschien wel het beste voorbeeld.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.