Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Firmware-update Yamaha receivers brengt MusicCast

Geschreven door
Geplaatst op21 augustus 2015, 16:25 CategorieReceivers

Yamaha heeft vandaag bekendgemaakt dat diverse receivers binnenkort een firmware-update kunnen verwachten waarmee ondersteuning voor het vandaag aangekondigde MusicCast toegevoegd wordt. De receivers kunnen dan gebruikt worden voor het draadloos streamen van muziek naar andere MusicCast-apparaten in huis.

Yamaha laat weten dat de RX-V79-series en RX-A50-series volgende maand een update kunnen verwachten waarmee MusicCast geactiveerd wordt. Hiermee wordt het mogelijk om audio van alle aangesloten bronnen draadloos door het huis te verspreiden, waaronder het HDMI ARC-signaal dat van de tv komt.

Ook diverse andere audioproducten van Yamaha kunnen de komende weken een firmware-update ontvangen voor MusicCast. Vervolgens kun je eenvoudig een compleet netwerk opzetten waarmee eenvoudig muziek te streamen is. De nieuwe standaard is overigens ook compatibel met Bluetooth, Spotify en AirPlay waardoor nagenoeg elk apparaten en elke bron gekoppeld kan worden.

Lees meer over Yamaha MusicCast.

 • Delen:

Reacties

 1. Frank Fokkens
  20 juli, 2017 om 7:08

  Ik heb gisteren een nieuwe soundbar geïnstalleerd. Nadat ik alles had aangesloten werkte het apparaat helemaal zoals het moet. Ik heb nog twee versterkers van Yamaha waar de soundbar simpel mee verbonden kon worden.
  Tot dat er een up date werd aangekondigd firmwal update.ik gaf akkoord en het systeem ging bezig met uodaten. Halverwege kreeg ik een melding dat de verbinding verbroken was. En daarna functioneerde het apparaat niet meer. Reageerde nergens meer op. Ik heb alle aansluitingen eraf gehaald, stekker uit het stopcontact gehaald. Maar hij blijft in storing. Waarbij alle lampjes op het apparaat blijven knipperen. Hoe kam ik dit verhelpen? Het betreft een yas-306

 2. Cor
  30 augustus, 2020 om 11:10

  Hele week zoeken naar oplossingen voor geen geluid yamaha htr 4068 na update.
  Alles geprobeerd toen dacht ik misschien wil via de koptelefoon ingang dus nee hoor.
  Maar toenik ‘m eruit trok deed alles het weer.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.