Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Er zijn nu 100,000 Xbox Live achievements te behalen

Geschreven door
Geplaatst op3 augustus 2015, 11:49 CategorieGaming

De community-website TrueAchievements.com heeft bekendgemaakt dat gamers op dit moment meer dan 100,00 achievements kunnen behalen op Xbox Live, dat bereikbaar is vanaf Xbox 360, Windows 10, Xbox One en andere platformen.

100,000 achievements voor Xbox Live: achievement unlocked

Mocht je thuis een Xbox 360 of Xbox One hebben staan, dan ben je ongetwijfeld bekend met het fenomeen ‘achievements’. Dat zijn digitale plaatjes die je kunt verzamelen door specifieke opdrachten te voltooien, zoals een x aantal kills maken, het klaren van een tutorial of het hoogste punt in een game opzoeken. Zoals je ziet zit er nogal wat variatie in die achievements en elke game op een Xbox-platform wordt ermee geleverd, waardoor er een heuse gemeenschap rondom achievement hunters is ontstaan.

Een achievement hunter is een gamer met een Xbox 360 of Xbox One die probeert zo veel mogelijk achievements te behalen. Buiten het feit dat het digitale plaatjes zijn, krijg je ook nog punten voor je daad, waardoor je gamerscore oploopt. In feite heb je helemaal niets aan al die digitale cijfertjes, maar het kan wel voor een extra impuls zorgen een bepaalde game te kopen of anders te spelen – iets dat je wellicht niet gedaan had zonder die achievements. En ja, dat kan nogal eens voor wat discussies zorgen in je vriendenkring.

Je kunt achievements behalen sinds november 2005, aangezien toen de eerste Xbox Live-game werd uitgebracht op de Xbox 360. Die console is goed voor 76 procent van alle achievements, gevolgd door Xbox One met veertien procent. Games for Windows Live (dat je ooit op je pc had), is goed voor vijf procent, terwijl Windows Phone drie procent in handen heeft en Windows 8 twee procent. Het is ook mogelijk achievements te behalen via iOS en Android en sinds 29 juli ook voor Windows 10, bijvoorbeeld met de game Minecraft.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.