Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Eerste beelden van Westworld, HBO’s sci-fi western

Geschreven door
Geplaatst op10 augustus 2015, 11:16 CategorieStreamingdiensten

De videostreamingdienst HBO heeft de eerste bewegende beelden van de aankomende sci-fi western-serie Westworld vrijgegeven. De hoofdrol in deze serie is weggelegd voor niemand minder dan Sir Anthony Hopkins.

Westworld: de sci-fi western-serie op HBO

De videostreamingdienst en betaalzender HBO heeft de eerste bewegende beelden van de aankomende sci-fi western-serie Westworld vrijgegeven. De serie staat gepland voor een release in 2016 en zal exclusief via de dienst te zien zijn. In de hoofdrol speelt niemand minder dan Sir Anthony Hopkins, die je ongetwijfeld kent van films als Silence of the Lambs, in de huid van Hannibal Lector, The Mask of Zorro, The Bounty, Meet Joe Black, The Elephant Man, Bram Stoker’s Dracula, Thor, Nixon, The World’s Fastest Indian en Instinct.

Als we de beelden van Westworld bekijken, dan lijken we aanvankelijk met een traditionele western-serie te maken te hebben. Maar het wordt al snel duidelijk dat we met iets anders dan een conventionele western te maken hebben dankzij die futuristische flitsen – een kenmerkend onderdeel van de gelijknamige film uit 1973, die eveneens westerns (een populair genre van weleer) en sci-fi-elementen gebruikte. Sci-fi was op dat moment nog redelijk nieuw, al kwamen er in datzelfde decennium ook films als Stars Wars en Alien uit.

De videostreamingdienst HBO omschrijft de sci-fi western-serie zelf als volgt: “a dark odyssey about the dawn of artificial consciousness and the future of sin”. Naast Sir Anthony Hopkins spelen ook  Ed Harris, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandie Newton, Jeffrey Wright, Sidse Babett Knudsen, Rodrigo Santoro, Shannon Woodward, Ingrid Bolsø Berdal, Ben Barnes, Jimmi Simpson, Clifton Collins, Jr., Simon Quarterman en Angela Sarafyan een rol. Met meer moderne ideeën of sci-fi, kan dit nog wel eens een succes worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.