Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

EA voegt wellicht Xbox 360-spellen toe aan EA Access op Xbox One

Geschreven door
Geplaatst op12 augustus 2015, 10:30 CategorieGaming

Het zou zomaar kunnen zijn dat speluitgever Electronic Arts ook Xbox 360-spellen gaat toevoegen aan de EA Access-kluis op Xbox One. EA Access is een exclusief abonnement op Xbox One, waar je EA-spellen kunt spelen of met korting kunt kopen.

EA Access – straks ook met Xbox 360-spellen?

Speluitgever Electronic Arts overweegt momenteel de optie om ook Xbox 360-spellen toe te voegen aan de catalogus van de EA Access-kluis op Xbox One, waardoor je dus mogelijk straks spellen als Mass Effect, Dragon Age en  Battlefield kunt spelen voor een vast bedrag per jaar. Dat heeft de uitgever in een reactie op Twitter laten weten, waar aan de publisher gevraagd werd of we dus ook iets van EA op het gebied van backwards compatibility zouden zien van EA, waarop EA antwoordde dat dus de onderzoeken.

Microsoft heeft in een eerder stadium al bekendgemaakt dat backwards compatibility in november naar Xbox One komt (en nu al beschikbaar is voor preview-leden) en dat het enkel de goedkeuring van de ontwikkelaar of uitgever nodig heeft om de games beschikbaar te maken. Het enige dat EA dus zou hoeven te doen is ‘OK’ zeggen tegen Microsoft, om het balletje te laten rollen. Natuurlijk is er nog niets bekend over welke games we dan zouden kunnen tegenkomen op EA Access, maar bovengenoemde series zouden ons niet verbazen.

EA Access is een game-abonnement dat exclusief op Xbox One beschikbaar is en toegang biedt tot een aantal spellen van de uitgever. Je krijgt toegang met een abonnement van 25 euro per jaar of een abonnement van vier euro per maand en kunt dan direct spellen als Dragon Age Inquistion, Peggle 2, Battlefield 4 en FIFA 15 spelen, zonder dat je daarvoor extra hoeft te betalen. Mocht EA ook nog oudere games gaan toevoegen – los van of je die al hebt of niet – dan is dat wat ons betreft voor iedereen een win-win-situatie, zeker voor dat bedrag.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.