Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

DVR-functie Xbox One komt aanvankelijk niet naar Nederland

Geschreven door
Geplaatst op11 augustus 2015, 15:22 CategorieGaming

De DVR-functie (digital video recorder) voor Xbox One komt in 2016 aanvankelijk niet naar Nederland, maar wel drie andere landen toe. Die landen zijn de Verenigde Staten, Canada en Groot-Brittannië. Voor Nederland is nog geen datum bekend.

DVR voor Xbox One komt later naar Nederland

Microsoft heeft tijdens zijn persconferentie op de Gamescom, de grootste Europese gamebeurs van dit moment, laten weten dat de Xbox One-spelcomputer volgend jaar de beloofde digital video recorder-functie (DVR) krijgt. Nu maakt het bedrijf uit Redmond bekend dat die functie aanvankelijk naar slechts drie landen komt, te weten de Verenigde Staten, Canada en Groot-Brittannië. Dat betekent dus dat een release op Nederland nog even op zich laat wachten, maar hoe lang dat gaat duren, is vooralsnog onduidelijk.

Wel heeft Microsoft nog laten weten dat we daar op een later moment wat over horen. Met de DVR-feature op Xbox One is het mogelijk om over-the-air-content op te nemen, maar alleen op een externe harde schijf: dat houdt in dat je in principe alles kunt opnemen dat gratis wordt uitgezonden op lokaal niveau en mogelijk ook zenders zoals NPO 1, NPO 2, NPO 3, Eén, Ketnet/Canvas en meer. Wat we er echter mee kunnen opnemen is nog niet bekendgemaakt door Microsoft, maar dit is wat wij ervan verwachten.

De DVR-update is voor iedere Xbox One-gebruiker gratis wanneer hij beschikbaar komt; een datum is dus helaas nog niet bekendgemaakt. Wanneer de service beschikbaar is en je iets hebt opgenomen, dan heb je de mogelijkheid de content te streamen naar alle apparaten met daarop (een versie van) Windows 10, zonder dat je daarvoor een internetverbinding voor nodig hebt. Daarmee wordt het Windows-ecosysteem niet alleen krachtiger, maar ook een stuk waardevoller voor iedereen met Windows 10-apparaten in huis.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.