Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Dit is de meest populaire muziek op Beats 1 van Apple Music

Geschreven door
Geplaatst op12 augustus 2015, 10:02 CategorieStreamingdiensten

Er zijn cijfers naar buiten gekomen over de meest populaire muziek op Beats 1, onderverdeeld in nummers, genres en natuurlijk artiesten. De cijfers zijn in drie overzichtelijke tabellen gepresenteerd, zodat je precies kunt zien wat je mist (of juist niet).

Dit is wat Beats 1 voornamelijk draait op Apple Music

Toen Apple officieel Beats 1 tentoonstelde, wilde het bedrijf twee dingen duidelijk hebben: Apple Music zou een wereldwijde representatie van (populaire) muziek moeten zijn en zou dus daarom niet één genre krijgen. Nu is Beats 1 de afgelopen weken geanalyseerd om te kijken of Apple zich aan zijn eigen woorden heeft gehouden. De onderstaande gegevens zijn het resultaat van een onderzoek in juli tot en met enkele dagen in augustus.

Uit de data, die dus ongeveer in een maand is verzameld, blijkt dat het genre hiphop het meest populair was. Alternatieve muziek staat op een ferme tweede plek, gevolgd door elektronische muziek, die het al bijna met de helft minder moet doen. Nu hebben enkele Beats 1-luisteraars al eens geklaagd dat het radiostation veel hiphop draait en uit de cijfers blijkt dit dus te kloppen. De top vijf wordt verder afgerond met R&B/Soul en popmuziek.

screen-shot-2015-08-11-at-11-59-46-pm

The Weeknd is de meest populaire artiest/band op Beats 1, wat het voornamelijk te danken heeft aan zijn recente hits The Hills en Can’t Feel my Face (het laatstgenoemde nummer werd gespeeld tijdens de onthulling van Apple Music). Drake staat op de tweede plek (trad ook op tijdens WWDC en heeft zijn eigen radioshow), terwijl we Disclosure op nummer drie tegenkomen. Fetty Wap en Jamie xx staan op plaats vier en vijf.

screen-shot-2015-08-11-at-11-59-33-pm

Het nummer Can’t Feel my Face is het meest gedraaide nummer met 107 plays, gevolgd door New Americana van Halsey (77) en Good for You van Selena Gomez (75). Een opvallend detail uit het onderzoek is dat gemiddeld een nummer 3,7 keer werd afgespeeld in een maand tijd (van de 12445 getelde nummers waren slechts 3371 uniek). Achttien van de top twintig tracks werden zelfs meer dan vijftig keer afgespeeld.

screen-shot-2015-08-11-at-11-59-17-pm

Mocht je dus nog twijfelen over de kwaliteit en muziek op Beats 1, dan kunnen deze cijfers je misschien helpen de Apple Music-app juist wel of niet te gaan gebruiken. Houd je dus van hiphop, rap, R&B en soul, dan zit je goed bij Beats 1. Natuurlijk kan dit mettertijd nog veranderen, aangezien populaire muziek komt en gaat, maar voorlopig is dit wat je kunt verwachten van het radiostation.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.