Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Datum backwards compatibility op Xbox One bekendgemaakt

Geschreven door
Geplaatst op5 augustus 2015, 9:18 CategorieGaming

Microsoft heeft tijdens zijn presentatie op Gamescom 2015 bekendgemaakt wanneer we Xbox 360-spellen kunnen spelen op Xbox One. Ook hebben we nog een ander goed nieuwtje voor de gamers met een Xbox Live Gold-abonnement.

Xbox 360-spellen spelen op je Xbox One

Op dinsdagmiddag heeft Microsoft een persconferentie gehouden op de grootste gamebeurs in Europa: Gamescom. Net zoals op de E3, die andere grote gamebeurs, heeft Microsoft daar een aantal plannen naar buiten gebracht met betrekking tot de toekomst van het Xbox One-platform. Op die beurs in Noord-Amerika kwamen we al te weten dat Xbox One wordt voorzien van backwards compatibility, waardoor het mogelijk is enkele, dus niet alle, Xbox 360-spellen te spelen op de nieuwe Xbox van het bedrijf.

Helaas heeft Microsoft tijdens die presentatie niet naar buiten gebracht wanneer we de feature kunnen gebruiken. Wel is het zo dat leden van het preview-programma de kans hebben de feature alvast uit te proberen en dat werkt tot nu toe allemaal prima. Tijdens de perspresentatie op de Gamescom heeft Microsoft eindelijk bekendgemaakt wanneer we allemaal aan de slag kunnen met backwards compatibility: de functie is vanaf 10 november voor iedereen beschikbaar. En de lijst met ondersteunende games wordt alleen maar langer.

Het mooiste nieuws moet nog komen: de Xbox 360-spellen die je later dit jaar met Games for Gold gratis downloadt, zijn ook backwards compatible. Uitgevers zoals Sega, Bethesda en meer hebben al toestemming gegeven voor hun games (zonder die toestemming, geen backwards compatibility), dus dat betekent dat we flink wat games mogen verwachten voor de dienst. Dit is niet de enige aankondiging die Microsoft deed tijdens de persconferentie: de Windows 10-update voor de console verschijnt eveneens in november.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.