Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Betere streamkwaliteit nu beschikbaar in Windows 10 Xbox-app

Geschreven door
Geplaatst op18 augustus 2015, 14:41 CategorieGaming

Wanneer je van plan bent om te streamen vanaf je Xbox One naar een Windows 10-apparaat, dan is de streamkwaliteit nu standaard beter. Eerder moest je voor de beste kwaliteit in gamestreaming nog wat zitten knutselen met wat broncodes in Windows 10.

Kwaliteit stream in Xbox-app op Windows 10 beter

Sinds de lancering van Windows 10 voor pc’s, tablets en meer is het mogelijk om het beeld van de Xbox One onder de televisie te streamen naar een apparaat waar Windows 10 op staat. Zo kun je bijvoorbeeld verdergaan met je game terwijl iemand anders televisie kan kijken (wel via een ander kastje of rechtstreeks via de kabel die in de televisie zit, want gamen en tv-kijken via je Xbox One gaat helaas niet tegelijk). De setup is zo achter de rug en de kwaliteit is op zich verder prima, al is er een klein beetje lag aanwezig.

En met lag bedoelen we de verwerking van de input van de controller en dus de reactiesnelheid waarmee de Xbox het signaal van de controller stuurt over het netwerk naar het Windows 10-apparaat. Het is minimaal, maar het feit dat je het opmerkt is eigenlijk al teveel. Nu is die kwaliteit te verbeteren, zoals voor het afgelopen weekend op Homecinema Magazine kon lezen, maar daarvoor diende je wel wat handelingen te verrichten waar je wellicht niet bekend mee was en daardoor schade kon aanbrengen aan je Windows 10-apparaat.

Nu kun je dat voorgaande bericht helemaal vergeten, aangezien Microsoft heeft laten weten dat de stream voortaan in de beste kwaliteit mogelijk wordt weergeven. Je hoeft letterlijk niets anders te doen dan je Xbox One aanzetten, de Xbox-app openen op Windows 10, klikken of tappen of streamen, controller pakken en klaar. Waarschijnlijk speelt de kwaliteit van je thuisnetwerk een grote rol (bedraad versus draadloos, up- en downloadsnelheid), maar als het netwerk redelijk is, dan heb je dus een fijne streamkwaliteit.

De Xbox-app wordt standaard geïnstalleerd samen met Windows 10, maar mocht je hem niet hebben dan kun je hem via de onderstaande link downloaden.

  • Xbox  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.