Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Beats 1 op Apple Music krijgt Replay-mogelijkheid

Geschreven door
Geplaatst op5 augustus 2015, 11:38 CategorieStreamingdiensten

Apple Music heeft een nieuwe feature geïntroduceerd voor het radiostation van de muziekdienst, genaamd Beats 1: Replay. Daarmee is het mogelijk om de radioshows van enkele prominente Beats 1-dj’s terug te luisteren op het moment dat het jou uitkomt.

Beats 1: Replay – on demand radioshows luisteren

Apple heeft onlangs een nieuwe feature voor Beats 1 geactiveerd, genaamd Beats 1: Replay. Met Replay kunnen fans van populaire dj’s op de muziekstreamingdienst hun shows terugluisteren wanneer ze maar willen. Momenteel kun je dat doen met slechts drie dj’s, namelijk Zane Lowe, Julie Adenuga en Ebro Darden. In feite krijg je dus met Beats 1: Replay toegang tot een on demand radioshow van één van de eerdergenoemde dj’s en kun je er naar luisteren wanneer je het je uitkomt en niet wanneer het wordt uitgezonden.

Er zitten nog wel wat limieten op Beats 1: Replay. Niet alle shows zijn terug te beluisteren, bijvoorbeeld. Ook is het zo dat je Replay alleen kunt bereiken door naar de Connect-pagina van de dj in kwestie te gaan, alwaar je de uitzending nogmaals of voor het eerst kunt luisteren. Wil je op de hoogte blijven van alle shows van je favoriete dj, dan doe je er natuurlijk goed aan door hem of haar te volgen op het muzikale sociale netwerk dat Apple heeft geïntroduceerd met de muziekstreamingdienst Apple Music.

Een ander nadeel is dat je geen live informatie te zien krijgt over het nummer dat je op dat moment aan het beluisteren bent wanneer je gebruikmaakt van Replay. Ook is er geen andere metadata beschikbaar die je anders wel zou kunnen bekijken wanneer je live naar de uitzending luistert. Waar dat mee te maken heeft is moeilijk te zeggen – technisch gezien zou het mogelijk moeten zijn, dus kan het iets te maken hebben met licentiebeperkingen. Ook kun je nummers niet skippen en dien je de complete uitzending te beluisteren.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.