Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Bang & Olufsen tv’s krijgen BeoLink Multiroom-ondersteuning

Geschreven door
Geplaatst op8 augustus 2015, 11:03 CategorieSoftware

Draadloze systemen waarmee je in meerdere kamers in huis naar muziek kunt luisteren bestaan al van verschillende merken en in meerdere prijsklassen. Een high-end systeem van Bang & Olufsen ontbrak echter nog maar de Deense fabrikant heeft deze week meer details over het BeoLink Multiroom-systeem gedeeld.

Bang & Olufsen laat deze week weten dat de meeste nieuwe producten die het bedrijf lanceert over BeoLink Multiroom beschikken en dat oudere producten middels een adapter compatibel met het systeem gemaakt kunnen worden. Ook tv’s worden met de techniek uitgerust. De nieuwste producten, waaronder de BeoVision 11, Avant & BeoPlay V1 tv’s, en de muzieksystemen BeoPlay A9 (2nd gen), BeoSound Essence (2nd gen) en BeoSound Moment krijgen BeoLink standaard ingebouwd. Oudere smart tv’s van het bedrijf kunnen middels een software-update van ondersteuning voor BeoLink voorzien worden.

Bang-Olufsen-BeoLink-1

Je kunt alle producten met BeoLink-ondersteuning met elkaar koppelen en ze muziek laten weergeven vanuit één master, bijvoorbeeld de tv. Elk product kan als master en als slave functioneren waardoor je overal je favoriete muziek kunt starten en door het huis kunt streamen. Wel is in alle gevallen een BeoSound Moment, BeoPlay A9 (2nd gen) of BeoSound Essence (2nd gen) vereist om BeoLink Multiroom te gebruiken. De BeoMusic-app voor smartphones en tablets heeft daarnaast een update gekregen zodat je de multiroom-weergave eenvoudig kunt bedienen. Later wordt er ook ondersteuning voor muziek in hoge resolutie toegevoegd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.