Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Apple Music heeft 11 miljoen (gratis) luisteraars

Geschreven door
Geplaatst op7 augustus 2015, 9:32 CategorieStreamingdiensten

Apple heeft bekendgemaakt dat de muziekstreamingdienst Apple Music momenteel elf miljoen luisteraars heeft (maar niemand betaalt nog). Het is dus nog maar de vraag hoeveel van die elf miljoen mensen overblijven na de gratis probeerperiode van drie maanden.

Elf miljoen luisteraars voor Apple Music

Apple heeft voor het eerst sinds de lancering van de muziekstreamingdienst Apple Music bekendgemaakt hoeveel luisteraars het heeft getrokken. Eddie Cue heeft namelijk laten weten dat Apple Music momenteel elf miljoen luisteraars heeft. Voorheen liet Apple slechts een beetje doorschemeren hoeveel luisteraars het heeft: ‘miljoenen en miljoenen’, maar nu hebben we dus een officieel getal. Dit aantal is wel het aantal gratis luisteraars, aangezien de probeerperiode van drie maanden nog niet is verstreken.

Apple Music lanceerde eind juni en biedt luisteraars dus een proefperiode van drie maanden aan. Het is dus nog maar de vraag hoeveel van die elf miljoen luisteraars overblijven wanneer die periode is afgelopen. Te vergelijking: Spotify heeft momenteel twintig miljoen betalende gebruikers, plus 55 miljoen luisteraars die er geen cent voor neerleggen. Deezer geeft aan zo’n zes miljoen betalende klanten te hebben en tien miljoen mensen die voor niets meeluisteren, terwijl Tidal, van Jay Z, op dit moment minder dan één miljoen betalers heeft.

Eddie Cue heeft ook laten weten dat zo’n twee miljoen mensen hebben gekozen voor het familieplan, waar je voor 14,99 euro per maand samen met vijf andere mensen gebruik kunt maken van de dienst – maar ook hier geldt natuurlijk dat het om luisteraars gaat die niets betalen. De echte test moet dus nog komen en Apple Music zal zich pas echt bewijzen nadat de gratis periode is afgelopen. Later dit jaar verschijnt er ook nog een Android-app en die is belangrijk voor een bredere adoptie van de dienst, die alleen betaalde abonnement aanbiedt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.