Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Apple kan gemakkelijk meer Beats-radiostations starten’

Geschreven door
Geplaatst op5 augustus 2015, 11:15 CategorieStreamingdiensten

Volgens ‘bronnen die bekend zijn met de situatie’ is Apple in staat gemakkelijk meerdere Beats-radiostations te starten wanneer het dat wil. Apple heeft namelijk deals gesloten met platenlabels, waaruit blijkt dat er in totaal zes radiostations van Beats haalbaar zijn.

Gerucht: Beats 2 tot en met 6 mogelijk

Apple heeft in de deals dat het gesloten heeft met platenmaatschappijen laten opnemen dat alle muziek mag worden uitgezonden op Beats 1 tot en met Beats 6, zo geven mensen ‘die bekend zijn met de situatie’ aan. Beats 1 is een radiostation dat Apple Music-gebruikers kunnen beluisteren, ook zonder voor de muziekstreamingdienst te betalen. Hoewel er veel kritiek op die dienst bestaat, is dit toch wel het gevierde onderdeel, met exclusieve programma’s, interviews en zelfs de introductie van exclusief materiaal in de vorm van nummers.

Daarnaast zou er ook in die deals zijn opgenomen dat Apple de termen voor het gebruik van de muziek niet opnieuw hoeft vast te stellen. Mogelijk kan dit inhouden dat we dus straks nog meer Beats-radiostations gaan tegenkomen. Zo kan het zijn dat er een gelokaliseerde versie voor Azië komt of eentje die zich puur richt op de feestdagen. Wat de toekomst ons brengt, is op dit moment nog moeilijk vast te stellen. Het is in elk geval duidelijk dat Apple heel wat beweegruimte heeft met betrekking tot toekomstige Beats-radiostations.

De platenlabels zijn tot nu toe tevreden over Beats 1 en Apple Music in het algemeen. Het radiostation doen het beter dan Pandora – wat verrassend is, aangezien van tevoren werd gedacht dat Beats 1 slechts een soort bijproduct zou zijn. Eentje waar verder weinig aandacht aan zou worden besteed. Die mensen hebben het dus goed mis, aangezien Apple heeft bewezen dat het ook goed kan omgaan met een oud medium als radio en dat succesvol kan ombuigen naar een nieuw tijdperk. Radio zal nooit uitsterven, claimen dj’s al jaren.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.