Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Zo beluister je Beats 1 (voorlopig) op Android-apparaten

Geschreven door
Geplaatst op1 juli 2015, 14:25 CategorieStreamingdiensten

Beats 1 is samen met Apple Music gelanceerd, maar alleen voor mensen met een iOS, OS X of Windows-apparaat – niet voor Android, dus. Maar geen nood, want die app komt later dit jaar. Tot die tijd kun je het doen met minder officiële middelen.

Beats 1 te beluisteren via Android, voor zolang het duurt

Sinds dinsdagavond Nederlandse tijd kun je gratis naar Beats 1 op pc, OS X en iOS-apparaten luisteren, via de muziekstreamingdienst Apple Music. Heb je dus thuis alleen maar Android-apparaten, dan vis je voorlopig nog achter het net. Maar geen nood: Apple heeft al laten weten dat Apple Music ook naar Android toe komt, dus je moet nog even geduld hebben. In de herfst van 2015 moet die applicatie beschikbaar zijn, maar dan krijg je geen toegang tot het gratis te beluisteren Beats 1, totdat je een abonnement bij de dienst afsluit.

Toch hoef je voorlopig niet zo lang te wachten. Of ervoor te betalen. Want er is een onofficiële manier geproduceerd om als Android-eigenaar naar Beats 1 te luisteren. Je hebt daarvoor alleen een Android-smartphone of -tablet nodig die tenminste op Android 4.1 of hoger draait. Ook kun je via die link naar Beats 1 luisteren met iOS-apparaten vanaf iOS 6.0 en OS X-apparaten vanuit de Safari-browser. Hoewel de dienst wel werkt, zitten er wel haken en ogen aan. Ook krijg je niet de volledige ervaring zoals Apple hem bedoeld heeft.

De site is in elkaar gezet door een Twitteraar, die zijn werk zelf ‘uiterst onofficieel’ noemt. De beste man heeft simpelweg een ‘unencrypted HLS [HTTP Live Streaming] URL’ gevonden van Beats 1 en daardoor kan iedereen nu naar de 24/7-radioshow luisteren. Hoewel het niets met hacken of andere illegale praktijken te maken heeft, kun je er vanuit gaan dat Apple dit soort praktijken toch snel aan banden wil leggen. Beluister daarom de stream voor zolang het kan – voor Android-gebruikers de enige optie van dit moment.

Lees hier in een kort overzicht de dingen die je over Apple Music moet weten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.