Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Xiaomi lanceert slanke tv met gouden kleur

Geschreven door
Geplaatst op20 juli 2015, 15:46 CategorieLcd en led tv's

Xiaomi is een Chinese fabrikant die hard aan de weg timmert op het gebied van smartphones en tablets, maar ook op het gebied van tv’s laat het bedrijf regelmatig van zich horen. Deze week heeft Xiaomi een zeer slanke tv met een gouden kleur aangekondigd.

Het lijkt erop dat niet langer alleen de Koreaanse en Japanse fabrikanten het voor het zeggen hebben in de tv-markt. Steeds meer Chinese bedrijven mengen zich in de strijd en zo ook Xiaomi. Het bedrijf heeft deze week een tv met een profiel van maar 9,9 millimeter en een opvallende gouden afwerking gepresenteerd.

De Mi TV S2 komt in vijf verschillende kleuren, waaronder een gouden kleur. De tv is maar 9,9 millimeter dun en beschikt over een geborsteld aluminium achterzijde. Hier moet echter wel bijgezegd worden dat de onderzijde iets dikker is om ruimte te maken voor alle elektronica.

Xiaomi-Mi-tv-s2-1

De tv van Xiaomi is voorzien van een lcd-paneel met led achtergrondverlichting, een 4K Ultra HD-resolutie, HDMI 2.0-poorten en een HEVC-decoder voor de weergave van 4K-materiaal. Xiaomi maakt gebruik van het eigen MIUI besturingssysteem dat gebaseerd is op Android 5.0 Lollipop. De tv komt in een 48-inch variant op de Chinese markt en krijgt een prijs van omgerekend ongeveer 450 euro mee.

Wanneer Xiaomi naar Europa komt is nog niet bekend maar het bedrijf heeft diverse malen aangegeven de wereld te willen veroveren.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.