Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Xbox One krijgt ondersteuning voor toetsenbord en muis

Geschreven door
Geplaatst op23 juli 2015, 13:44 CategorieGaming

Phil Spencer, hoofd van de game-afdeling binnen Microsoft, heeft aangegeven dat de ondersteuning voor toetsenbord en muis onderweg is voor Xbox One. De beste man gaf echter geen datum prijs, dus moeten we het doen met dat “those aren’t far away”.

Spelen met muis en toetsenbord op Xbox One

Microsoft heeft sinds de lancering van Xbox One het platform aantrekkelijk willen maken voor allerlei type gamers en afgaande op de vrijgegeven, maar niet gescheiden, cijfers, kunnen we stellen dat het bedrijf daar enigszins in geslaagd is. Enkele nieuwe features die Microsoft al via het Preview-programma heeft geïntroduceerd, die later dit jaar op de markt moeten verschijnen voor iedereen, zijn dingen als backwards compatability en de mogelijkheid je games te streamen van een Xbox One naar een Windows 10-apparaat.

En in de toekomst mogen we nog een aantal dingen verwachten, dingen die Microsoft nog niet eens heeft aangekondigd. Eén van die features is de mogelijkheid een toetsenbord en muis te gebruiken op Xbox One, zo geeft Phil Spencer, de Xbox-baas, aan in een gesprek op Twitter. Een Twitteraar gaf aan dat de One voor een bepaalde game muisondersteuning nodig heeft om er volop van te profiteren. Spencer reageerde daarop en zei dat hij het eens is met de gebruiker en dat die functies niet meer lang op zich laten wachten.

Ook werd er nog even gesproken over de mogelijkheid Windows 10-spellen te streamen naar Xbox One. Eveneens geen vreemde gedachte wanneer je bedenkt dat de Xbox One in feite een niet-uit-te-bouwen pc is met daarop een Windows-versie, bedoeld voor een spelcomputer. Als we nog eens terugdenken aan de afgelopen E3, de bekendste gamebeurs ter wereld, dan herinneren we ons dat Xbox One als enige mods krijgt voor Fallout 4: ook een pc-feature die zijn opwachting maakt voor de One. Nog even en die console ís een pc.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.