Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Xbox Music omgedoopt tot Groove

Geschreven door
Geplaatst op7 juli 2015, 9:25 CategorieStreamingdiensten

Microsoft heeft bekendgemaakt dat Xbox Music voortaan door het leven gaat als Groove – maar in de kern blijft de dienst hetzelfde. Wel heeft het bedrijf uit Redmond beloofd de applicatie vaker te voorzien van updates.

Xbox Music wordt Groove

Microsoft heeft officieel bekendgemaakt dat het de Xbox Music-app laat vallen, nadat daar al eerder wat geruchten over waren ontstaan. Daarvoor komt natuurlijk een nieuwe muziekstreamingdienst-app in de plaats, genaamd Groove, want “Groove omschrijft wat mensen doen en voelen bij het luisteren van muziek”. Groove zal grotendeels gelijk zijn aan Xbox Music zoals we hem kennen, maar zal in de toekomst vaker van updates worden voorzien, heeft Microsoft aangegeven in een blogpost op de eigen website.

Wanneer Windows 10 eind deze maand verschijnt, dan is Groove al beschikbaar en kun je de dienst gebruiken in zowel het lichte als het donkere thema, net zoals de Preview Members dat nu al kunnen. Net als bij Xbox Music zal ook Groove geen gratis streamingdienst gaan aanbieden, maar is het nog wel zo dat je je eigen muziekcollectie kunt uploaden naar OneDrive en vanaf daar je muziek kunt streamen naar Windows-apparaten, Xbox-spelcomputers en Android- en iOS-apparaten – die laatste twee platformen zijn nieuwe toevoegingen.

Ook is er gewoon nog het maand- en een jaarabonnement, van respectievelijk 9,99 euro per maand of 99 euro per maand. Daarmee kun je ongelimiteerd muziek streamen en downloaden vanuit de Windows Store. Samen met Groove, krijgt ook Xbox Video een andere naam toegewezen: Movies & TV. Daarmee kun je films en televisieseries downloaden en bekijken (zowel huren als kopen), maar ook je eigen collectie wederom importeren. Materiaal bekijken kan alleen op Windows- en Xbox-apparaten, niet op Android en iOS.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.