Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Xbox 360 had het Xbox-merk ten onder kunnen laten gaan’

Geschreven door
Geplaatst op6 juli 2015, 11:01 CategorieGaming

In een interview met Peter Moore, nu werkzaam bij Electronic Arts, kwam interessante informatie over het Xbox-merk naar buiten. Als ex-Microsoft-bestuursvoorzitter Steve Ballmer niet bij Microsoft had gewerkt, dan had het Xbox-merk ten onder kunnen gaan dankzij de Xbox 360.

Dankzij Steve Ballmer bestaat de Xbox One

Het complete Xbox-merk had ten onder kunnen gaan door de Xbox 360. Jaren geleden had die console last van de zogenaamde Red Ring of Death: had je een Xbox 360-spelcomputer die vier ronde lichtjes vertoonde aan de voorkant, die meestal groene lampjes per controller weergeeft, dan kon je er vergif op innemen dat die stuk was. Steve Ballmer, destijds bestuursvoorzitter bij Microsoft, maakte het besluit meer dan een miljard dollar opzij te leggen om al die 360’s te redden en de consument van nieuwe consoles te voorzien.

Dat meldt althans Peter Moore, die in 2007 samen met Ballmer werkte bij Microsoft, onder andere aan het Xbox-merk, in een interview met IGN. Moore, die momenteel werkzaam is bij speluitgever Electronic Arts, sprak in dat interview over de hardware failures na de lancering van de Xbox 360, die het gros van de spelcomputers had aangetast. Moore had heel snel een vergadering met Ballmer en Xbox-afdelingshoofd Robbie Bach ingepland om te laten weten wat dit het bedrijf zou kosten. Ballmer twijfelde geen moment aan de beslissing.

I calculated with my finance team, Dennis Durkin, Doug Ralphs, $1.15bn, right out there. I always remember $240m of that was FedEx. Their stock must have gone through the roof for the next two weeks. He said, ‘what’s it going to cost?’ I remember taking a deep breath, looking at Robbie, and saying, ‘we think it’s $1.15bn, Steve.’ He said, ‘do it.’ There was no hesitation. It was that moment of decision that Steve Ballmer made, that I will never forget. He didn’t even think twice about spending $1.15bn to protect a brand that’s probably worth three or four times that today. Xbox One wouldn’t have happened.

Persoonlijk ben ik erg tevreden over de Xbox One onder mijn televisie, dus ben ik ook heel blij dat Steve Ballmer deze beslissing ooit gemaakt heeft. De Xbox One is de derde spelcomputer van Microsoft (los van de nieuwe Xbox 360-edities die later verschenen), waar je niet alleen op kunt gamen. Je kunt er ook televisie op bekijken, Netflix aanzetten, YouTube op installeren, muziek mee beluisteren en natuurlijk een extern opslagmedium gebruiken voor je eigen films, series en liedjes – de Xbox One speelt het allemaal af, zonder moeite.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.