Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Top 3 portable Bluetooth speakers van Hificorner.nl

Geschreven door
Geplaatst op24 juli 2015, 14:55 CategorieGesponsord

Bluetooth speakers zijn de afgelopen jaren enorm in populariteit toegenomen. De opkomst van smartphones en populaire streamingdiensten als Spotify hebben hier flink aan bijgedragen. De combinatie van een Bluetooth speaker en smartphone geeft je de vrijheid om zonder kabels te genieten van je favoriete muziek. Tegenwoordig zijn veel Bluetooth speakers bovendien draagbaar door een ingebouwde accu. Je kunt nu dus echt overal waar je maar wilt genieten van je favoriete muziek. Je bent immers niet gebonden aan een stroompunt en de kwaliteit van moderne Bluetooth speakers is vaak verbazingwekkend.

Door deze sterk toenemende vraag is ook het aanbod Bluetooth speakers enorm groot geworden. Zo verkopen we bij Hificorner.nl al meer dan 50 verschillende modellen. Mooi natuurlijk zoveel keuze, maar het kan het ook lastig maken om een goede keuze te maken. Daarom hebben onze Hifi-specialisten een top 3 portable Bluetooth speakers gemaakt, waarbij we rekening hebben gehouden met de geluidskwaliteit, mogelijkheden, behuizing, draagbaarheid en natuurlijk de prijs.

1. Bose SoundLink Mini II
De Bose SoundLink Mini II zet een trend voort die Bose al lang geleden heeft ingezet. Namelijk het leveren van zuiver geluid met een indrukwekkende basweergave, en dat allemaal in een zeer compact formaat. De geluidskwaliteit is voor een Bluetooth speaker dan ook zeer goed te noemen. De behuizing van de SoundLink Mini II is van aluminium en voelt daarmee zeer solide aan. Een goede behuizing in combinatie met een gewicht van slechts 670 gram en afmetingen van 18×5.8×5.1 centimeter maken de SoundLink Mini II zeer geschikt voor gebruik buitenshuis.

Bose-Soundlink-mini-ii-1

Door de sterke lithium-ion batterij kan je bovendien circa 10 uur muziek luisteren via streamingdiensten als Spotify en Deezer. Ondanks dat het een portable speaker is heeft Bose veel aandacht besteed aan een strak uiterlijk. Door dit strakke uiterlijk zal de speaker ook binnenshuis zeker niet misstaan, iets wat bij andere portable speakers wel eens anders is. De SoundLink Mini II is met een prijs van 199.95 euro niet de goedkoopste, maar door eerder genoemde pluspunten toch de Hificorner.nl favoriet.

2. Denon Envaya Mini
De Denon Envaya Mini is het kleine broertje van de Denon Envaya en richt zich volledig op gebruik buitenshuis. Grote pluspunten zijn dan ook het feit dat deze Bluetooth speaker spatwaterdicht is en de behuizing solide aanvoelt. Zeer geschikt dus voor gebruik aan het strand of bij het zwembad. Wat betreft geluidskwaliteit doet de Envaya Mini het goed. De dual oversized drivers en Digital Audio Converters dragen hier absoluut aan bij. Streamen naar de Envaya Mini gaat bovendien zeer stabiel door de lage latentie. Een andere mooie feature is het feit dat de Envaya Mini met een smartphone te koppelen is via NFC. Dit is veel sneller dan de standaard procedure voor het koppelen van Bluetooth apparaten.

Denon-Envaya-Mini-2

Het uiterlijk van de Denon Envaya Mini is wat vlotter dan de Soundlink Mini II door het gebruik van een roze en blauwe kleur. Voor sommige misschien een pluspunt, maar voor ons een van de belangrijkste minpunten. Het design is toch wat minder strak dan de andere modellen in deze top drie, waardoor de Denon Envaya Mini binnenshuis veelal net even minder mooi zal staan. De scherpe prijs van slechts 129 euro inclusief gratis draagtas maakt dit echter meer dan goed.

3. HEOS 1
De HEOS 1 is waarschijnlijk de meest onbekende speaker in deze top 3. Niet heel vreemd aangezien de speaker net uit is en er geen voorganger van is geweest. Toch is het een speaker die meer aandacht verdient door de zeer goede geluidskwaliteit (helemaal in de hoge tonen) en hoge mate van innovatie. Het design van de HEOS 1 is erg strak en past daarom goed binnenhuis. Het is namelijk een van de weinige draagbare Bluetooth speakers die ook echt voor binnenshuis gemaakt is.

Denon-HEOS-1-1

De HEOS 1 ondersteunt naast Bluetooth namelijk ook streaming via WiFi. Zeer uniek aangezien de Bluetooth speaker hierdoor te koppelen is met andere HEOS apparaten en er een stereo-opstelling gecreëerd kan worden. Natuurlijk is de HEOS 1 ook draagbaar, anders stond hij niet in deze top 3. Toch werkt dit net even anders dan bij de meeste Bluetooth speakers. De HEOS 1 heeft namelijk geen ingebouwde accu, maar een optionele Go Pack die onder de HEOS 1 geklikt kan worden en dient als draagbare accu. Helaas komt met al deze features ook een ander prijskaartje, namelijk 249 euro exclusief de GoPack (99 euro). De HEOS 1 is dan ook de duurste Bluetooth speaker in deze top 3 en staat daarom onderaan.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.