Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Teufel lanceert ROCKSTER bluetooth-speaker met flink vermogen

Geschreven door
Geplaatst op7 juli 2015, 12:07 CategorieLuidsprekers

De bluetooth-speakers die we voorbij zien komen zijn vaak compact en klein, met name geschikt voor een kleine ruimte of bij het zwembad. Teufel ziet echter ook mogelijkheden voor een bluetooth-speaker van groot formaat met flink vermogen; de Teufel ROCKSTER.

De ROCKSTER verandert volgens de Duitse audiofabrikant menig park, plein en strand in een concertarena of dansvloer. De speaker beschikt over 115 dB aan volume en een diep basgeluid (45Hz). De afmetingen maken het apparaat niet compact maar met een hoogte van 85 centimeter is de speaker nagenoeg overal te plaatsen.

De audio wordt weergegeven met een 15 inch subwoofer en een 1 inch horn tweeter driver. Via een XLR-kabel is het tevens mogelijk om twee ROCKSTER speakers als stereoset in te zetten. Met een schakelaar kan vervolgens worden bepaald welke luidspreker de toon aan geeft (master/slave). Ook is het mogelijk de ROCKSTER in een serie te koppelen.

Teufel-rockster-2

De bluetooth-speaker komt met een 2-kanaals dj-mixer en twee aptX-Bluetooth- en analoge ingangen (mini-jack en stereo-cinch) zodat je eenvoudig van playlist of nummer kunt wisselen. Ook is het mogelijk een instrument- of microfoon op de ROCKSTER aan te sluiten. Zowel de microfoon als het instrument zijn desgewenst met een echo-effect te voorzien. Met een schuifregelaar (crossfader) kan de input van twee parallelle geluidsbronnen worden aangestuurd. De dj-mixer is uitgerust met een volumeregelaar voor hoge, midden en lage tonen voor beide kanalen.

De Teufel ROCKSTER kan direct op het stroomnet worden aangesloten, maar heeft ook een interne accu die op een volumeniveau van 105 dB zes uur lang afspeelt. Op maximaal geluidsvolume (115 dB) blijft de ROCKSTER twee uur overeind. De accu is vervangbaar, en heeft een capaciteit van 12 Ampère-uur (Ah). Voor een langer uithoudingsvermogen is het mogelijk de ROCKSTER op een externe auto-accu aan te sluiten. De daarvoor benodigde aansluitkabel is optioneel verkrijgbaar.

Teufel-rockster-1

De vier wielen aan de onderkant in combinatie met de twee handgrepen aan de zijkant maken van de ROCKSTER een mobiele speaker. Het is daarbij mogelijk om twee van de vier wielen te vergrendelen, waarmee de stabiliteit wordt vergroot. Bovendien zijn de wielen zo aangebracht, dat de ROCKSTER op een bierkrat kan worden geplaatst. De in totaal 17 grote schroeven in de behuizing van de ROCKSTER zijn mede bestemd voor het aanbrengen van accessoires. In de planning staan het ontwikkelen van een flessenopener, een houder voor drankjes, BBQ tools en mobiele apparaten. Een robuuste, passende en weerbestendige regenhoes is binnenkort eveneens beschikbaar. Deze beschikt over twee met klittenband afsluitbare openingen ter hoogte van de handgrepen.

De Teufel ROCKSTER wordt met een wielenset, accu en stroomkabel geleverd. Voor een bedrag van 999,99 euro kan de ROCKSTER in de webshop van Teufel worden besteld.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.