Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Streamingdienst van Apple verschijnt in de herfst’

Geschreven door
Geplaatst op15 juli 2015, 9:40 CategorieStreamingdiensten

Volgens nieuwe geruchten wil Apple zijn eigen streamingdienst in de herfst van 2015 gaan lanceren, aldus de New York Post. Daarvoor is Apple in gesprek met vier grote televisiezenders in de VS: ABC, CBS, NBC en Fox.

Gerucht: Apple lanceert streamingdienst in de herfst

De gesprekken die Apple met grotere televisiezenders voert voor de eigen streamingdienst verlopen goed, als we het verhaal op de New York Post mogen geloven. Apple voert die gesprekken met de vier grootste televisiezenders van de Verenigde Staten, namelijk ABC, CBS, NBC en Fox. Het enige dat op dit moment nog echt in de weg zou staan is het feit dan Apple dertig procent van de omzet wil, maar voor de rest staat er niets meer in de weg om de streamingdienst in de herfst van 2015 te kunnen lanceren, mogelijk eerst alleen in de VS.

Disney of CBS zouden als eerste aan boord zijn van dit plan. Mocht Disney het zijn, dan is dat niet gek: de bestuursvoorzitter van The Walt Disney Company, Bob Iger, zit ook in het bestuur van Apple en beide bedrijven houden er al jaren een nauwe samenwerking op na. Apple zou verder Disney’s sportzender ESPN en Discovery in het pakket willen hebben, evenals lokale televisiezenders. Ook schijnt het zo te zijn dat de onderhandelingen sneller verlopen doordat Apple niet zelf achter alle rechten hoeft aan te gaan – dat doen de zenders nu.

Dus dat betekent dat ABC, CBS, NBC en Fox momenteel ook bezig zijn met deals met lokale televisiezenders zodat de Apple dat niet hoeft te doen, en het schijnt dat die zenders dichtbij de eindstreep zijn. Ook schijnt Apple in gesprek te zijn met de NFL, National Football League, wat zou kunnen betekenen dat consumenten straks ook football-wedstrijden te zien krijgen. Waarschijnlijk zal de release in de herfst eerst in Noord-Amerika plaatsvinden – er is nog niets gezegd over een release in Europa of andere delen van de wereld.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.