Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Spotify krijgt eigen kanaal in de IFTTT-applicatie

Geschreven door
Geplaatst op28 juli 2015, 10:46 CategorieStreamingdiensten

De muziekstreamingdienst Spotify heeft zijn eigen kanaal gekregen in de populaire en handige applicatie IFTTT (If This Then That). Zo is het bijvoorbeeld mogelijk de Philips Hue-lampen aan te passen aan de albumcovers van de muziek die je luistert.

IFTTT-integratie met Spotify is nu beschikbaar

De service en applicatie IFTTT (If This Then That) is behoorlijk populair op zowel Android als iOS. Met de app kun je een hoop handmatige processen automatiseren en bepaalde dingen werkelijkheid laten worden die voorheen wellicht nog niet konden op je smartphone. Dat doe je door simpele commando’s elkaar te laten opvolgen. Je geeft aan dat wanneer dit (this) specifieke ding gebeurt of geactiveerd wordt, dat (that) andere gaat gebeuren. De mogelijkheden met de app, verkrijgbaar in Google Play en de App Store, zijn eindeloos.

Nu ben je ook in staat bepaalde processen met Spotify te automatiseren. Zo kun je automatisch op je sociale netwerken het nummer posten welke je net aan een afspeellijst hebt toegevoegd en kun je jezelf een overzicht mailen met daarin de nummers die je in de afgelopen week hebt opgeslagen. Mocht je een slimmer huis dan gemiddeld hebben en de Philips Hue-lampen hebben staan, dan kun je zelfs IFTTT instellen de lampen aan te passen aan de albumcovers van de muziek die je aan het luisteren bent – het is haast iets magisch.

De achtergrond van het lockscreen op moderne Android-apparaten verandert tegenwoordig automatisch op basis van de cd die je beluistert, maar dat is helaas niet voor iedereen zo met een oudere versie van Android. Nu kun je IFTTT gebruiken om dat wel voor elkaar te krijgen, waardoor elke Android-bezitter dus toegang krijgt tot die functie. Spotify is niet de eerste muziekstreamingdienst die wordt geïntegreerd met IFTTT. Zo ging Deezer Spotify al vooraf en kun je ook Last.fm en SoundCloud gebruiken in combinatie met de app.

Klik hier om Spotify te koppelen met IFTTT.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.