Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Spotify introduceert Discover Weekly

Geschreven door
Geplaatst op21 juli 2015, 9:42 CategorieStreamingdiensten

Spotify heeft een nieuwe functie geïntroduceerd: Discover Weekly. Op maandag krijg je van de dienst nieuwe muziek voorgeschoteld. Die muziek wordt op basis van je luistergedrag en het luistergedrag van mensen met dezelfde muzieksmaak bepaald.

Discover Weekly: wekelijks nieuwe muziek van Spotify op maandag

Spotify heeft een gloednieuwe functie gepresenteerd: Discover Weekly. Met deze feature krijgen Spotify-gebruikers wekelijks op maandag een verse playlist met daarin muziek die ze mogelijk tof vinden. De suggesties zijn gedaan op basis van jouw luistergedrag en het luistergedrag van de mensen die naar dezelfde muziek als jij luisteren. De kans is dus groot dat er iets tussen zit wat je leuk gaat vinden. Het systeem pikt voornamelijk de minder bekende nummers uit, in plaats van de al vaak gedraaide populaire nummers.

Wanneer Spotify voorzien is van de update, dan vind je de nieuwe afspeellijst aan de linkerkant van je scherm, boven al je andere afspeellijsten. Op dit moment is de nieuwe feature nog niet gelanceerd, maar biedt straks wekelijks dertig nummers (ongeveer tweeënhalf uur) aan met een gevarieerd aanbod. Natuurlijk komt het voor dat je ook hier artiesten tegenkomt die je al kent, maar de kans is groter dat je iets ontdekt waar je nog helemaal niet bekend mee was. De eerste ervaringen met Discover Weekly zijn in elk geval positief.

Discover Weekly werkt het beste voor de mensen die de service al jaren gebruiken en het liefst zo lang mogelijk per dag. Alleen dan kan Spotify écht iets voor je uitkiezen wat je mogelijk nog niet kent. Ben je een casual gebruiken van de muziekstreamingdienst? Dan heb je er misschien niet zo veel profijt van. Het kost Spotify enkele weken tot een maand om voor elke luisteraar een eigen playlist te maken, maar wanneer die eenmaal af is, dan zul je dus wekelijks nieuwe muziek aantreffen op de maandagmorgen – net op tijd voor je werkweek.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.