Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony komt met compacte HT-RT5 Sound Bar

Geschreven door
Geplaatst op8 juli 2015, 14:03 CategorieLuidsprekers

Sony heeft een nieuwe soundbar gepresenteerd, genaamd de Sony HT-RT5 Sound Bar, die de kamer vult met 550W aan krachtig geluid. De HT-RT5 beschikt over 5.1 surround sound en kan online muziek streamen vanaf mobiel met Google Cast en Spotify Connect.

De HT-RT5: krachtige 550W soundbar van Sony

Sony heeft een nieuwe soundbar aangekondigd: de Sony HT-RT5. Deze soundbar moet voor een krachtige thuisbioscoopervaring zorgen en zou dankzij 550W en zes speakers de complete kamer moeten vullen met geluid. Tevens beschikt de HT-RT5 over meerdere geluidsmodi, die zich automatisch zullen aanpassen op basis van wat je kijkt op televisie. Zo zou de Voetbalstand gebruikmaken van de akoestiek van het Morumbi Stadion in Brazilië en zou de Digital Music Arena de live-akoestiek van de O2 Arena in Londen aanbieden.

De 3-kanaals soundbar is aan de muur of televisie te bevestigen. De hoofdunit omvat een speciale center speaker voor de dialogen. Daarnaast zijn er twee draadloze achterspeakers plus een aparte draadloze subwoofer. De installatie is eenvoudig doordat elke extra speaker automatisch verbinding maakt. Kabeltjes zijn hierdoor niet nodig. Het systeem is tevens uitgerust met een microfoon. Zo is de akoestiek van de ruimte te testen met Digital Cinema Auto Calibration DX, waardoor een optimaal geluidsniveau kan worden gegenereerd.

Met dit systeem krijgt de luisteraar toegang tot een enorme keuze aan online muziek via Spotify Connect en ruim honderd andere muziekdiensten, zoals Deezer, TuneIn en Google Play Music. Met Google Cast is online muziek en internetradio van een mobiele toestel naar de speakers te casten. Bij het aanraken van het Cast-pictogram wordt het geluid draadloos van de smartphone of tablet naar de Sound Bar overgebracht. Ook beschikt de sound bar over NFC en kun je via het multiroom-systeem en de SongPal-app overal in huis naar muziek luisteren.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe HT-RT5 Sound Bar van Sony heeft een consumentenadviesprijs van 800 euro en is beschikbaar vanaf juli 2015.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.